Ubistvena vrućina u Francuskoj, Španiji i Italiji

Izvor: Beta, 29.Jun.2019, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubistvena vrućina u Francuskoj, Španiji i Italiji

Izuzetan talas vrućine je u Francuskoj izazvao smrt još troje ljudi, izveštavaju danas vlasti, dodajući da je time broj prijavljenih žrtava vreline porastao na četiri.U regionu Vokliz, na jugu, proglažena je "crvena uzbuna" jer je od petka temperatura iznad 40°C. Tamo je zbog toga šest osoba hospitalizovano, od kojih je jedna umrla, a stanje jedne je neizvesno.Uz vrućinu vlasti u tom kraju upozoravaju i da predstoji nagla promena vremena uz "opasnost od umerenih ili silovitih oluja i grada".Pored toga, dvoje ljudi je u četvrtak umrlo u gradu Serneu, na istoku: jedan osamdesetogodišnjak i jedan radnik u tridesetim godinama, obojica žrtve talasa vreline.U četvrtak je umro i jedan 33-godišnji krovopokrivač koji je radio na vrućini.Od početka toplotnog talasa u ponedeljak, prijavljena su i po dva smrtna slučaja u Španiji  i Italiji.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Toplatni udari u Evropi

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2019

Izuzetan talas vrućine je u Francuskoj izazvao smrt još troje ljudi, izveštavaju danas vlasti, dodajući da je time broj prijavljenih žrtava vreline porastao na četiri...U regionu Vokliz, na jugu, proglažena je "crvena uzbuna" jer je od petka temperatura iznad 40°C. Tamo je zbog toga šest osoba...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.