Izvor: Beta, 03.Okt.2018, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plaža iz istoimenog filma zatvorena na neodredjeno vreme

Tajlandske vlasti su saopštile da je odluka o zatvaranju na neodredjeno vreme prelepog zaliva koji se proslavio u filmu "Plaža" (The Beach), dok se ne oporavi od godina ekološke štete koju je uzrokovao preveliki broj turista.U martu je bilo objavljeno da će turistima pristup zalivu Maja biti zabranjen od 1. juna do 30. septembra.U objavi od ponedeljka je navedeno da će zaliv, deo nacionalnog parka, biti zatvoren "od 1. oktobra 2018. nadalje dok se morski prirodni resursi ne vrate u normalno stanje".Procena Odseka za očuvanje nacionalnih parkova, divljih životinja i biljaka je da se zaliv Maja nije dovoljno oporavio tokom četiri meseca bez turista.Plažu u zalivu Maja je posećivalo u proseku 200 brodova i 4.000 ljudi dnevno.Nedavna istraživanja morskih biologa su pokazala da je veliki deo koralnih grebena u tom području nestao, kao i gotovo čitav živi svet u moru.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Poznata plaža na Tajlandu zatvorena na neodređeno vreme

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2018

Tajlandske vlasti su saopštile da će prelepi zaliv koji se proslavio u filmu "Plaža" (The Beach), biti zatvoren na neodređeno vreme, dok se ne oporavi od godina ekološke štete koju je uzrokovao preveliki broj turista...U martu je bilo objavljeno da će turistima pristup zalivu Maja biti zabranjen...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.