Oko 300 ugroženih kornjača stradalo u Meksiku (VIDEO)

Izvor: Beta, 29.Avg.2018, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 300 ugroženih kornjača stradalo u Meksiku (VIDEO)

 Oko 300 morskih kornjača stradalo je kod južne obale Meksika pošto su se upetljale u ostavljenu ribarsku mrežu čije je korišćenje zabranjeno.Kancelarija za zaštitu životne sredine saopštila je da je reč o ugroženoj vrsti maslinastih kornjača i da su se one udavile pošto su se uplele u mrežu.Tela kornjača bila su u veoma lošem stanju kada su pronadjena u vodi u saveznoj državi Oahaka, a bile su mrtve oko osam dana kada su meštani prijavili slučaj.Uplele su se u mrežu dugu 120 metara, čija upotreba nije dozvoljena za pecanje.Kornjače su sahranjene na plaži, a vlasti istražuju ko je postavio mrežu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Strašno: More prekriveno leševima životinja VIDEO

Izvor: Mondo, 29.Avg.2018

Meksički ribari pronašli su oko 300 mrtvih morskih kornjača zapletenih u njihove mreže u blizini obale južne meksičke države Oahaka...Foto: Youtube/screenhot/WION..Kornjače koje pripadaju vrsti pacifičkih maslinastih želvi, koja se smatra ugroženom, pronađene su nakon što su 102 jedinke...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.