Nastavlja se revizija ekoloških projekata

Izvor: Ekologija.rs, 03.Feb.2015, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se revizija ekoloških projekata

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine objavilo je danas da se nastavlja revizija ekoloških projekata, i to oko 2.000 u vrednosti oko 100 miliona evra, za čiju su realizaciju sredstva izdvojena iz budžeta, odnosno iz Fonda za zaštitu životne sredine, koji je ukinut 2012. godine.

“Do sada je ispitano 290 projekata i utvrdjeno je da 31 projekat ima nepravilnosti. Komisija koja radi reviziju je dala predlog da se ugovori raskinu i da se novac, uz zakonske kamate, >> Pročitaj celu vest na sajtu Ekologija.rs << vrati u budžet”, kazala je novinarima državna sekretarka zadužena za zaštitu životne sredine Stana Božović.

Ona je precizirala da je vrednost 31 projekta oko 690 miliona dinara bez kamate.

Ona je podsetila da je bivša resorna ministarka Zorana Mihajlović formirala radnu grupu koja treba da utvrdi da li su sredstva za te projekte namenski potrošena.

Kako je dodala, u julu prošle godine ministarka Snežana Bogosavljević Bošković nastavila je proces i formirana je komisija od devet ljudi koja nastavlja da utvrdjuje nepravilnosti.

Komisija jednom mesečno podnosi izveštaj resornoj ministarki koja u skladu sa svojim ovlašćenjima nadležnima upućuje dokumentaciju o utvrdjenim nepravilnostima.

“Važno da se nastavlja sa revizijom. Mora se ispitati ostatak ugovora da bi se uspostavilo odgovorno poslovanje”, kazala je Božovićeva.

Državna sekretarka za zaštitu životne sredine istakla je da zbog obima posla komisija radi svakodnevno.

“Onaj ko se ogrešio o budžet Srbije i nije uradio projekte u skladu sa planom mora da snosi posledice i mora da vrati novac budžetu”, rekla je Božovićeva.

Izvor: Zelena Srbija

Nastavak na Ekologija.rs...






Povezane vesti

Skup o smanjenju emisija gasova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2015, 05:08

Skup povodom obuka industrije za Sistem trgovine emisionim jedinicama gasova sa efektom staklene bašte biće održan danas u Beogradu, a otvoriće ga državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović...To ministarstvo, uz podršku EU, organizuje obuke namenjene...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Ekologija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Ekologija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.