Ministar: Za prečišćavanje vode i preradu otpada Srbiji nedostaju milijarde evra

Izvor: Beta, 08.Nov.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Za prečišćavanje vode i preradu otpada Srbiji nedostaju milijarde evra

Ministar za zaštitu životne sredine Srbije Goran Trivan rekao je danas da su najvažniji izazovi sa kojima se Srbija suočava nedostatak postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i upravljanje čvrstim otpadom, za šta je neophodno nekoliko milijardi evra, saopštilo je njegovo ministartvo.Trivan je na Bledu, u Sloveniji, rekao na konferenciji "Cirkularna ekonomija u regionu: Povezivanje radi održivosti i rasta" da je njegovo ministarstvo radi na rešavanju problema zaštite okoline, da gradjani to razumeju, a "na nama je, kao donosiocima odluka, da im damo mogućnost izbora".Kao primer aktiviranja gradjana ministar je naveo kako se od pre godinu dana rešava problem s plastičnim kesama u trgovini, te se sada manje koriste u Srbiji."Zelena ekonomija", rekao je Trivan, zasniva se na opredeljenju gradjana za novije tehnologije i novija rešenja čijom primenom se smanjuje zagadjenje.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"NEDOSTAJU NAM REZULTATI" Trivan: Regionalnom saradnjom do održivih rezultata u ekologiji

Izvor: Blic, 08.Nov.2019

Srbija igra aktivnu ulogu u regionu u oblasti zaštite životne sredine, istakao je danas ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, založivši se za zajedničke akcije na regionalnom nivou jer, kako kaže, ekološki problemi ne poznaju granice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.