Dvojica poginula od oluje u Srednjoj Evropi, poremećeni saobraćaj i snabdevanje strujom

Izvor: Beta, 30.Sep.2019, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica poginula od oluje u Srednjoj Evropi, poremećeni saobraćaj i snabdevanje strujom

 Jak olujni vetar je zahvatio delove Srednje Evrope, gde je dvoje poginulo od oluje, a saobraćaj i snabdevanje strujom su poremećeni.Slovačka policija je saopštila da je 14-godišnji dečak poginuo kada je na njega palo drvo kod Bratislave, a je još nekoliko dece teško povređeno.Pad drveta je uzork i pogibije 41-godišnjeg čoveka u istočnoj Nemačkoj kod grada Vitenberga.U Češkoj je 30.000 domaćinstava bez struje, a popadalo drveće je pregradilo puteve i pruge.Među železničkim linijama koje su bili zatvorene u ponedeljak su i Berlin-Hamburg i Berlin- Hanover, kao i neke druge.Ublizini Volfsburga brzi voz je naleteo na drvo koje je palo na šine. Mašinovodja je lakše povređen.Popadala stabla su srušila dalekovode u blizini Lajpciga, ostavivši više od 5.000 ljudi bez struje. Dva zoološka vrta u Berlinu su zatvorena zbog opasnosti od pada granja, a životinje su uvedene u pokriven prostor.Kod Dortmunda u zapadnoj Nemačkoj, vatrogasna služba je čamcem spasla ovace s polja koje je poplavila jaka kiša. Novinska agencija DPA ​​je izvestila da je to polje pod više od dva metra vode.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Trojica poginula od oluje u Srednjoj Evropi, poremećeni saobraćaj i snabdevanje strujom

Izvor: Beta, 30.Sep.2019

 Jak olujni vetar je danas zahvatio delove Srednje Evrope, gde su tri čoveka poginula od oluje, a saobraćaj i snabdevanje strujom su poremećeni.Slovačka policija je saopštila da je 14-godišnji dečak poginuo kada je na njega palo drvo kod Bratislave, a je još nekoliko dece teško povređeno.Pad...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.