Izvor: Beta, 03.Sep.2019, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Otkup kao rešenje za probleme sa ambrozijom

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) u Novom Sadu apelovao je danas na lokalnu vlast da problem sa širenjem korovske, alergogene biljke ambrozije reši "otkupom, širenjem održavanih zelenih površina i sankcijama".Stručni savet DSS je u svom predlogu pomenuo da je u Madjarskoj problem sa ambrozijom rešen "otkupom biljaka s korenom".DSS je predložio i povećavanje održavanih zelenih površina jer to "daje najbolje rezultate u urbanim sredinama".Predloženi su i oštra kontrola i sankcije za vlasnike zemljišta koji ne suzbijaju ambroziju, a to, je pominje DSS, dalo odlične rezultate u Sloveniji.DSS je upozorio da Grad Novi Sad mora da "reaktivira" Štab za borbu protiv ambrozije, koji godinama ne radi.Predvidjeno je da u tom štabu budu zdravstveni radnici, stručnjaci za botaniku, predstavnici lokalne vlasti i javnih institucija i preduzeća, kako bi se "borba protiv ambrozije vodila stručno, efikasno i koordinisano".Polen ambrozije izaziva zdravstvene tegobe i alergiju, ima je po celoj Srbiji, a njeno iskorenjivanje zahteva široku koordinisanu akciju i saradnju i obuku stanovništva.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

DSS: Otkup kao rešenje za probleme sa ambrozijom

Izvor: Danas, 03.Sep.2019

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) u Novom Sadu apelovao je danas na lokalnu vlast da problem sa širenjem korovske, alergogene biljke ambrozije reši "otkupom, širenjem održavanih zelenih površina i sankcijama". Članak DSS: Otkup kao rešenje za probleme sa ambrozijom se pojavljuje prvo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.