Borba s požarom u Portugaliji, 31 osoba povredjena (VIDEO)

Izvor: Beta, 22.Jul.2019, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba s požarom u Portugaliji, 31 osoba povredjena (VIDEO)

Više od 1.000 vatrogasaca se već treći dan bori s velikim šumskim požarom u centralnoj Portugaliji, pri čemu je do sada povredjena 31 osoba.Služba civilne zaštite je saopštila da je angažovano 321 vatrogasno vozilo i pet vatrogasnih aviona. Vatra je brzo napredovala kroz guste šume u okrugu Kastelo Branko, na 200 kilometara severoistočno od Lisabona.Niže noćne temperature su pomogle vatrogascima da donekle obuzdaju požar, ali vlasti tokom popodneva očekuju da poraste temperatura uz jak vetar. Šume su suve posle više nedelja s malo ili nimalo padavina.Letnji požari su uobičajeni u Portugaliji, gde šume stradaju zbog nedovoljno dobrog upravljanja i promene klime, navodi AP i dodaje da je tokom 2017. godine 106 ljudi poginulo u tamošnjim šumskim požarima.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borba s požarom u Portugaliji, 31 osoba povređena

Izvor: Danas, 22.Jul.2019

Više od 1.000 vatrogasaca se već treći dan bori s velikim šumskim požarom u centralnoj Portugaliji, pri čemu je do sada povređena 31 osoba. Članak Borba s požarom u Portugaliji, 31 osoba povređena se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Borba s požarom u Portugaliji, 31 osoba povređena

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2019

Više od 1.000 vatrogasaca se već treći dan bori s velikim šumskim požarom u centralnoj Portugaliji, pri čemu je do sada povređena 31 osoba...Služba civilne zaštite je saopštila da je angažovano 321 vatrogasno vozilo i pet vatrogasnih aviona...Vatra je brzo napredovala kroz guste šume u okrugu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.