Izvor: Radio 021, 02.Apr.2020, 07:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanić: EPS omogućio građanima da sami očitaju strujomere zarad zaštite njihovog zdravlja

"Elektroprivreda Srbije" pozvala je da potrošači sami očitaju stanje na svom mernom uređaju i istaknu i stanje i datum očitavanja na vidnom mestu na ulazu u objekat, kao i da podatke dostave telefonski ili mejlom, rekao je direktor snabdevanja EPS-a Radovan Stanić.

On je za RTS naveo da će EPS i u toku vanrednog stanja zbog epidemije virusa korona uložiti maksimalne napore da u okviru redovnih aktivnosti očita >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << brojila svih kupaca, poštujući sve mere zaštite.

Stanić je naveo da su čitači brojila opremljeni zaštitnom opremom, ali da je opet ideja bila da se izbegne mogućnost kontakata u cilju zaštite zdravlja građana i da im se izađe na ovaj način u susret kako ne bi bili ugroženi.

Ova očitavanja se odnose na individualne stambene zgrade i kuće gde su brojila unutar objekta, dok u većim stambenim zgradama nema potrebe za tim da građani sami upisuju stanje. Prema njegovim rečima, to će važiti samo ukoliko građani to žele i ako se osećaju ugroženo zbog virusa korona.

Važno je, kaže, da podaci stanja sa brojila budu tačni i da prilikom dostavljanja podataka građani navedu tačan datum očitavanja. Pored toga, mogu u narednim danima da jave stanje sa brojila pozivom na broj telefona koji je odštampan na računu, ili preko mejla slanjem podataka (ime i prezime, adresa, ED broj i stanje na brojilu, datum očitavanja) na mejl adrese prema lokaciji brojila.

Stanić ističe da je najvažnije da građani navedu datum kada su očitali brojilo, kako bi račun za struju bio validan. Savetuje da brojilo očitaju od danas pa u naredna dva do tri dana.

Autor: Tanjug, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.