Mihajlovićeva: Železnice ne duguju milijarde za struju

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Železnice ne duguju milijarde za struju

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da srpske železnice ne duguju milijarde za struju niti imaju dugove po tom osnovu.
Zorana Mihajlović je novinarima rekla da je raniji dug srpskih železnica rešen u januaru sa EPS-om i da je došlo do otpusta duga.

Ukazala je da je reč o nagomilanim troškovima koje je Železnica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imala u prethodnih 10 godina i da je to rešeno.
"Videla sam da mediji pišu o javnim preduzećima, između ostalog se pominju srpske Železnice, da nisu plaćale struju. To nije tačno, sve račune za struju Železnice redovno isplaćuju za struju", rekla je Mihajlovićeva.
Ministarka je naglasila da je u reformi Železnica napravljen veliki iskorak i da to može da bude primer za reformisanje i ostalih javnih preduzeća.
Podsetila je i da su Železnice podeljene na četiri železnička preduzeća.
"Jedan od problema su bili nagomilani dugovi kojih više nema, svaki račun koji dođe u bilo koje železničko preduzeće se redovno plaća", istakla je Mihajlovićeva.
"Do leta besplatan internet na auto-putu"
Mihajlovićeva je najavila da bi do početka letenje sezone na auto-putu na koridorima 10 i 11 mogao da bude uveden besplatan vaj-faj internet.
"Na našu inicijativu razgovarala sam sa ministrom Rasimom Ljajićem da na koridoru 10, a videćemo i na Koridoru 11 - obezbedimo besplatan vaj-faj i naš dogovor je da pokušamo da to bude, pre svega, na graničnim prelazima, stajalištima, naplatnim rampama i sličnim mestima", rekla je Mihajlovićeva novinarima.
Tim povodom, ministrka je održala sastanak tim povodom sa ministrom Ljajićem i direktorima "Puteva Srbije" i "Telekoma".
"Verujem da ćemo do početka sezone uspeti da realizujemo ovu našu ideju. To je jako dobro i važno za Srbiju", ukazala je ministarka.
Na pitanje kako komentariše to što u javnom prevozu ne funkcioniše dobro vaj-faj zbog ograničenog broja telefona koji mogu da se priključe na internet, Mihajlovićeva je rekla da će razgovrati o tome sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim.
"Sve što možemo da uradimo je da, kada pričamo o vaj-faju na koridoru 10 i 11 da takvih problema neće biti. Kada govorimo o javnom prevozu u Beogradu, razgovaraću sa gradonalčelnikom i ako treba to da poprave. Jer, ako ima interneta daj da koristimo, džabe ako imamo na papiru, a ne možemo da koristimo", dodala je Mihajlovićeva.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mihajlović: Železnice nemaju dug za struju

Izvor: Beta Video, 03.Mar.2017

BEOGRAD - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Železnice Srbije nemaju dugove za struju. Ona je novinarima rekla da železnice redovno plaćaju sve račune za električnu energiju a da su nagomilani dugovi iz prethodnih 10 godina rešeni...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.