Izvor: RTS, 22.Okt.2021, 09:28

Grčić: EPS nema u planu poskupljenje struje, biće je dovoljno

Elektroprivreda Srbije (EPS) nema u planu poskupljenje struje, izjavio je vršilac dužnosti direktora tog preduzeća Milorad Grčić.
Milorad Grčić je naveo da je EPS u potpunosti pripremljen za ovu zimsku sezonu i da je najvažnije da će Srbija imati struju u vreme svetske energetske krize.

"Mnoge odluke i potezi EPS-a danas se ispostavljavaju da su bili opravdani. Srbija je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << elektroenergetski nezavisna od spoljnih faktora, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću", rekao je Grčić za Pink.
Dodao je da naša zemlja kada je u pitanju električna energija ima sigurnost u narednih nekoliko godina.
Grčić je rekao da je cilj da 2027. godine proizvodni kapaciteti EPS-a budu u potpunosti usklađeni sa propisima EU.
Kako je rekao, EPS od 2014. godine ima obavezu da posluje na otvorenom tržištu i jedan je od 63 licencirana prodavca.
"U obavezi smo da se držimo Zakona o energetici i pratimo kretanja na berzi. Ne smemo da dampingujemo cene, a srpska privreda mora da se održi i ona je krenula ozbiljnom uzlaznom putanjom", poručio je Grčić.
Naveo je podatak da je od 2016. godine do danas potrošnja struje u Srbiji za privredu skočila za 13 odsto.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčić: EPS nema u planu poskupljenje struje, biće je dovoljno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2021

Elektroprivreda Srbije (EPS) nema u planu poskupljenje struje, izjavio je danas v.d. direktora tog preduzeća Milorad Grčić...On je za TV Pink rekao da je EPS u potpunosti pripremljen za ovu zimsku sezonu i da je najvažnije da će Srbija imati struju, u vreme svetske energetske krize..."Mnoge odluke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Milan Đorđević (Sindikat EPS-a): Ne priznajem smenu, Grčić hoće da uništi sindikat

Izvor: Danas, 22.Okt.2021

Dosadašnji predsednik Sindikata Elektroprivrede Srbije (EPS) Milan Đorđević rekao je danas da ne priznaje odluku dela članstva tog sindikata o njegovoj smeni jer smatra da je većina njih ucenjena da tako glasa kako bi se rasturio sindikat i sakrile malverzacije vršioca dužnosti direktora tog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.