EPS zatražio ponude za izgradnju vetroparka kod Kostolca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2019, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS zatražio ponude za izgradnju vetroparka kod Kostolca

Elektroprivreda Srbije (EPS) raspisala je međunarodno prekvalifikaciono javno nadmetanje za projektovanje i izgradnju kompleksa Vetropark Kostolac čija instalirana snaga bi trebalo da bude 66 MW.

Posao koji je EPS ponudio je podeljen je na prvi tender koji obuhvata isporuku i ugradnja 20 vetroagregata, izgradnje temelja za njih i pripadajućih instalacija, upravne zgrade i trafo stanica, i drugi koji je za projektovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i izgradnju internih saobraćajnica i priključaka za njih na državne puteve.

EPS je za ovaj projekat zatražio usluge od projektovanja do puštanja u rad i operativnog prijema.

Kako je navedeno u tenderu, ovaj posao biće finansiran od strane KfW Razvojne banke.

Rok za izražavanje interesa za ovaj posao je 1. oktobar, a EPS je pozvao zainteresovane kompanije da zatraže detaljnije informacije navodeći "da bez ovih informacija postoji mogućnost da prijava neće biti pripremljena u skladu sa zahtevima".

Kostolac se nalazi na Dunavu, 90 kilometara istočno od Beograd, a cilj projekta je povećavanje i diversifikacija energetskih resursa i doprinos proizvodnji električne energije u Srbiji, navodi se u tenderu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EPS zatražio ponude za izgradnju VETROPARKA kod Kostolca

Izvor: Blic, 30.Avg.2019

Elektroprivreda Srbije (EPS) raspisala je međunarodno pretkvalifikaciono javno nadmetanje za projektovanje i izgradnju kompleksa Vetropark Kostolac čija instalisana snaga bi trebalo da bude 66 MW.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.