EPS osuđuje brutalni napad na zaposlenog „EPS Distribucije“ u Lazarevcu

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS osuđuje brutalni napad na zaposlenog „EPS Distribucije“ u Lazarevcu

Kazne za napadače na radnike EPS-a 

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ najoštrije osuđuje napad na Dejana Ivkovića, radnika „EPS Distribucije“ u Lazarevcu, koji obavljajući redovni posao u subotu 31. marta zadobio telesne povrede kada ga je fizički napao nasilnik Dejan Radovanović. Napad se dogodio u neposrednoj blizini trafostanice 10/0,4 kV „Crne međe“, odnosno pri pokušaju napadača >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da uđe u trafostanicu dok je zaposleni Ivković radio na otklanjanju kvara. Napadač, koji je pesnicama brutalno udarao Ivkovića, identifikovan je i priveden u policijsku stanicu u Lazarevcu. Povređeni radnik prebačen je u Urgentni centar, gde su konstatovane telesne povrede.

U ovom incidentu oštećen je i službeni automobil „EPS Distribucije“. Ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova odmah su izašle na teren, a protiv napadača podneta je krivična prijava zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zahvaljujemo policiji koja preduzima mere protiv napadača na radnike EPS-a, kao i na sveobuhvatnoj saradnji sa MUP Srbije.

Zaposleni u „Elektroprivredi Srbije“ prilikom obavljanja svog posla na terenu svakodnevno su izloženi fizičkim i verbalnim napadima, vređanjima... Zato je Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ od Vlade Srbije zatražilo izmene zakona kojima će se napadi na EPS-ove radnike tretirati kao krivično delo i omogućiti im zaštitu kao službenim licima. EPS će zatražiti i izmene zakona kojima će se precizirati strože kazna za one zaposlene u EPS-u koji zloupotrebljavaju svoj položaj i omogućavaju krađe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.