EPS: Popust od 5 % na tri računa za sve građane

Izvor: JužneVesti.com, 27.Maj.2020, 08:47

EPS: Popust od 5 % na tri računa za sve građane

Svim građanima, kako kažu u Elektroprivredi Srbije, na račune za struju za mart, april i maj koje plate i sa zakašnjenjem, ali do 30. juna, biće odobren popust od po 5 %. Dodatna pogodnost je, navode, da ni kamata neće biti obračunata ni na jedan od ova tri računa u periodu do 30. juna.

Zbog vanrednog stanja i zabrane kretanja neki građani nisu bili u mogućnosti da plate račune na vreme i zbog toga je odlučeno, kažu u EPS-u, da svim građanima Srbije produže >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rok za plaćanje i mogućnost ostvarivanja popusta od 5 % na sve račune koji su izdati nakon uvođenja vanrednog stanja.

Ako neki račun građani plate pre 1. juna ostvareni popust po tom računu biće prikazan u prvom narednom računu, kao i do sada. Ukoliko sva tri računa budu, eventualno, plaćena u periodu od 1. do 30. juna, biće obračunat popust od po 5 % po svakom od tri plaćena računa i popust iskazan kao i do sada u sledećem računu - kažu u EPS-u.

Računi za električnu energiju se formiraju u skladu sa propisima i zakonima, kako navode iz Elektroprivrede Srbije, i zato je za produženje popusta i neobračunavanje kamate bila neophodna odluka Nadzornog odbora.

Odluka se ne može primeniti retroaktivno na mesece kada nije bilo uvedeno vanredno stanje, te produženje popusta nije bilo moguće primeniti na račun za februar, ističu iz EPS-a.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.