Direktor EPS-a ODLIKOVAN NAJVIŠIM odlikovanjem Srpske pravoslavne crkve!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2017, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor EPS-a ODLIKOVAN NAJVIŠIM odlikovanjem Srpske pravoslavne crkve!

Miloradu Grčiću dodeljen Orden Svetog Save

Njegovo preosveštenstvo episkop šumadijski Jovan odlikovao je danas Ordenom Svetog Save drugog reda Milorada Grčića, v.d. direktora JP "Elektroprivreda Srbije".

Milorad Grčić je postao nosilac najvišeg odlikovanja Srpske pravoslavne crkve kojim se odlikuju duhovna i svetovna lica za naročite >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zasluge za SPC.

Grčića je odlikovao Sveti Arhijerejski Sinod SPC, a na predlog vladike Jovana i Crkvene opštine Petka, za nesebičnu pomoć i ljubav prema eparhiji Šumadijskoj, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a posebno za zasluge u obnovi hrama Svete Petke u selu Petka kod Lazarevca.

Radovi na rekonstrukciji Hrama Svete Petke u selu Petka koji je bio devastiran počeli su u julu 2013. godine. Dodela priznanja dobrotvorima, donatorima i učesnicima u obnovi Hrama, upriličena je nakon osvećenja Hrama i svete arhijerejske liturgije koja je ovim povodom služena u prisustvu Vladike šumadijskog Jovana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.