Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2021, 12:23

Poslednji ekser u Superliginom kovčegu: Glavni investitor diže ruke

Finansijska grupa Džej Pi Morgan po svemu sudeći odustaje od investicije teške 5.000.000.000 evra

U nedelju uveče pojavila se šokantna vest, da 12 klubova koji spadaju u sam vrh evropskog fudbala žele da se odmetnu i osnuju takmičenje pod nazivom Evropska Superliga. Plan je bio da čitav projekat sa 5.000.000.000 evra podrži i investicioni fond Džej Pi Morgan. Posle kraha i odustajanja devet klubova, planirano >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << takmičenje ostalo je i bez glavnog investitora, koji je u zvaničnom saopštenju istakao da je "loše procenio situaciju" i da će iz svega "izvući pouke".

Praktično je ideja o Evropskoj Superligi potrajala oko 48 sati. Posle dva dana negodovanja od strane navijača, pretnji iz UEFA i FIFA, prvi su nogu povukli engleski klubovi: Totenhem, Arsenal, Mančester Junajted, Liverpul, Čelsi i Mančester Siti. Postalo je jasno da plan nekih od najbogatijih klubova evropskog fudbala polako pada u vodu. Knjiga je spala na tri slova (Real Madrid, Barselona, Juventus), Florentino Perez koji je izabran za predsednika planiranog takmičenja još uvek ne odustaje, ali izgleda da će morati da potraži nove sponzore.

Investicioni fond Džej Pi Morgan se oglasio zvaničnim saopštenjem i tako praktično povukao svoja najavljena ulaganja.

"Očigledno je da smo loše procenili kako će na ovaj dogovor gledati šira fudbalska zajednica i kako bi mogla da utiče na nju u budućnosti. Izvući ćemo pouke iz ovoga".

Dakle, od planiranih 5.000.000.000 evra po svemu sudeći neće biti ništa, a Džej Pi Morgan se na ovakav potez odlučio nakon zvaničnog pada rejtinga. Američka banka je do fijaska sa Superigom imala rejting EE- (adekvatan), a on je prema saopštenju Standard Etiksa (jedne od najcenjenijih agencija za davanje rejtinga u svetu) pao na E+ (u slobodnom prevodu - neadekvatan).

Videćemo kako će se čitava priča oko Superlige razvijati, ali čini se da bi odustajanje glavnog investitora moglo da bude i poslednji ekser u ovoj nepopularnoj ideji, koja bi izvesno napravila još veći jaz između najbogatijih i ostalih ekipa u evropskom fudbalu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.