Miru ni pretnje smrću nisu mogle da zaustave

Izvor: B92, 22.Jan.2021, 20:03

"Miru ni pretnje smrću nisu mogle da zaustave"

Reditelj Džej Majkl Strazinski ostavio je podužu poruku na svom nalogu na Tviteru kojom se oprostio od Mire Furlan, posebno se osvrćući na njihov prvi susret.

Strazinski, reditelj serije "Vavilon 5", u kojoj je jednu od značajnijih uloga imala legendarna Mira Furlan, rekao je da ju je upoznao u trenutku raspada Jugoslavije.

"Kada je Mira Furlan došla na audiciju za 'Vavilon 5', njena domovina Jugoslavija cepala se u dve države. Tokom našeg susreta, pričali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo o njenom radu i životu, i saznao sam da je ona bila deo putujućeg pozorišta koje je nastavilo da prelazi granice države u raspadu iako je dobijala pretnje smrću sa obe strane koje su učestvovale u građanskom ratu", napisao je Strazinski.

Potom je rekao kako je izrazio veliko divljenje prema njenoj hrabrosti, ali da je Mira na to "samo slegla ramenima".

Njen odgovor ga je takođe iznenadio.

"Šta je najgore što može da se desi? Da, mogli su da me ubiju, pa šta? Umetnost ne poznaje granice", rekla mu je tada Mira Furlan, a reditelj je dalje u objavi opisivao kako je ona bila topla žena i talentovana umetnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.