Milionerka priznala je da je preživela nasilje: Reći će da sada privlačim pažnju

Izvor: B92, 11.Jun.2020, 08:28

Milionerka priznala je da je preživela nasilje: "Reći će da sada privlačim pažnju"

Džej Kej Rouling se otvorila o nasilju koje je preživela, nakon poslednjeg skandala sa navodno transfobičnim objavama. Spisateljica je rekla je da nikada ranije nije govorila o svom iskustvu porodičnog nasilja i seksualnog zlostavljanja jer je htela da zaštiti svoju ćerku iz prvog braka, Džesiku.

Rouling se oglasila nakon što je bila na udaru kritika zbog kontroverznih komentara o transrodnim ljudima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Ja sam javna ličnost više od dvadeset godina i nikada javno nisam razgovarala o tome da sam preživela nasilje u porodici i seksualni napad", rekla je autorka.

"To nije zato što se stidim zbog tih stvari koje su mi se desile, već zato što su traumatične", nastavila je, napominjući da zna da će ljudi reći da sada samo hoće da privuče pažnju.

"Sada spominjem ove stvari ne da bih dobila vaše simpatije, već iz solidarnosti sa ogromnim brojem žena kojima se desilo isto što i meni", rekla je Rouling, ističući važnost bezbednih prostora koje su isključivo za žene.

"Uspela sam sa nekim poteškoćama da pobegnem iz svog prvog, nasilnog braka", rekla je autorka o svom braku sa portugalskim TV reporterom Horheom Arantesom.

"Ali sada sam udata za zaista dobrog i principijelnog čoveka, sigurnog na bezbroj načina", navela je Rouling, dodavši da, i pored divnog braka, ožiljci ostavljeni nasiljem i seksualnim napadima ne nestaju, bez obzira koliko bili voljeni i bez obzira koliko novca ste zaradili.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.