Američki film The Ledge trenutno se snima u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2020, 08:16

Američki film "The Ledge" trenutno se snima u Srbiji

Američka filmska kompanija "Evolution Pictures" u saradnji sa domaćom kućom "Red Productioin" iz Beograda, na čelu sa Milošem Đukelićem, započela je snimanje akcionog trilera " The Ledge " režisera Hauarda Džej Forda, saopštio je distributer "Taramount film".

Iako je situacija nepovoljna zbog pandemije Kovida-19, u Srbiji su stvoreni bezbedni uslovi kako bi se započelo snimanje, zahvaljujući producentima sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << američke i srpske strane.

Producent Miloš Đukelić ispred " Red Production " je u saopštenju izjavio da je sama priča filma zanimljivo poređenje sa naporima koji su potrebni za snimanje ovih razmera usred pandemije.

"Kada sam upoznao producente, impresionirali su me profesionalni pristup i iskrena strast prema ovom delu, i zato sam lako sam doneo odluku da se pridružim filmu kao producent", istiće Đukelić i dodaje da je ovaj film poput vožnje rolerkosterom pune adrenalina.

Red Production kao kompanija za snimanje prevashodno reklama i muzičkih spotova lider je u advertising industriji , ali osim toga ima i veliko iskustvo u snimanju stranih filmova u Srbiji, a takođe radi i sa producentima i na taj način koristi finansijske prednosti rada u zemlji.

"Svi mi živimo na litici ovih dana i jedino rešenje je uspon", naglasio je producent sa srpske strane Đukelić, inače reditelj reklama za mnoge brendove, i do sada u karijeri je potpisao više od 600 kratkih formi za razne klijente.

Đukelić je bio i ko-producent trilera " Bullet Head " (2017), gde su igrali Antonio Banderas, Džon Malkovič i Edrien Brodi, dok je sa svojom producentskom kućom potpisao i realizaciju stranih ostvarenja sa stranim parnerima, snimanim u Srbiji - " Ironclad 2 : Battle For Blood ", " Seal Patrol ".

Od domaćih projekata, bili su producenti filma i mini serije "Plavi voz" Janka Baljka, dokumentarca "Tarot Srbija" Ivana Ikića, i drugih naslova.

Novi triler " T he Ledge " težište priče ima u osvajanju planinskih vrhova, i po zapletu već ga porede sa čuvenim avanturističkim hitom "Alpinista" ( The Cliffhanger 1993 ) sa Silvester Staloneom, samo je ovo ženska verzija tog filma.

Radnja priče odvija se u planinama, i zaplet kreće kada junakinja Keli ugleda prijateljicu Sofi kako napada grupa muškaraca na litici, i onda i sama mora da se spašava od tih pomahnitalih terorista.

Reditelj Hauard Džej Ford do sada je poznat po filmovima " Never Let Go ", " The Dead ", " The Dead 2 : India ", a glavne uloge tumače: Britani Ešvort, Ben Lam, Luis Bojer, Nejtan Velš, Dejvid Vejman i Anais Parelo.

Producent Fred Hedman iz " Evolution Pictures " povodom početka snimanja filma u Beogradu i celoj Srbiji istakao je sjajan tekst sa dinamičnim režiserom sposobnim da stvori nešto jedinstveno i komercijalno, sa uzbudljivom mladom glumačkom ekipom koja tek otkriva svoje talente.

"Naravno, Kovid 19 je bio ogromna prepreka koju je trebalo prevazići, ali uz pomoć i podršku Miloša Đukelića iz " Red Production "-a i Fila Hanta iz kuće " Headgear ", sada snimamo", naveo je on.

Reditelj Ford je na setu dodao:

"Potpuno sam oduševljen što sam na čelu tako uzbudljivog i ambicioznog filma, svaka planina je izazov, ali uz ogromnu pomoć Miloša i njegovog neverovatnog tima u Srbiji, ovaj timski rad će uroditi plodom".

Ova američka filmska produkcijska kuća na čelu sa Hedmenom proizvodi filmove manjeg budžeta za zapadne uslove, od jednog do četiri miliona dolara, a snimaju trilere, filmove o borilačkim veštinama i horore sa snažnim komercijalnim sadržajima, i naredni projekti su im triler " Infidel " i akcioni " Art of Eight Limbs ".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

THE LEDGE – film koji se snima u Srbiji!

Izvor: ItRešenja.com, 19.Okt.2020

Evolušn Pikčers /Evolution Pictures/ je započeo u Srbiji snimanje trilera THE LEDGE, filma kome je u središtu priče osvajanje planinskih vrhova...Ovu akcionu priču, sa glavnim ženskim likom, režirao je Hauard Džej Ford (Never Let Go, The Dead, The Dead: India), a uloge su pripale primamljivoj...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.