Zakon o nadležnostima Vojvodine u završnoj fazi

Izvor: RTS, 17.Jan.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o nadležnostima Vojvodine u završnoj fazi

Bojan Pajtić negirao da se ništa nije uradilo oko donošenja Zakona o nadležnostima Vojvodine. Taj zakon i Predlog statuta Vojvodine nisu preduslovi za utvrđivanje pokrajinskog budžeta. Vojvodina nije kriva zbog toga što skladište gasa u Banatskom Dvoru nije u punoj funkciji.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić odbacio je tvrdnje da se od novembra prošle godine do sada ništa nije uradilo na donošenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zakona o nadležnostima Vojvodine koji bi trebalo da se usvoji u Skupštini Srbije zajedno s predlogom pokrajinskog statuta.

"Usaglašavanje teksta između pokrajinskih sekretarijata i resornih republičkih ministarstava je u završnoj fazi i verujem da će se naći pred narodnim poslanicima odmah nakon usvajanja fiskalnih zakona", rekao je Pajtić u intervjuu novosadskom "Dnevniku".

Prema njegovim rečima, taj zakon i Predlog statuta Vojvodine nisu preduslovi za utvrđivanje pokrajinskog budžeta za ovu godinu, ali je poželjno da se što pre utvrde nadležnosti pokrajine i način njihovog finansiranja.

Pajtić je demantovao i tvrdnje pojedinih opozicionih političara, pre svega bivšeg ministra infrastrukture Velimira Ilića, da je Vojvodina kriva zbog toga što skladište gasa u Banatskom Dvoru nije u punoj funkciji.

"Zakonom o budžetu Srbije za 2008. godinu bilo je predviđeno da se 300 miliona dinara izdvoji za realizaciju projekta Podzemno skladište prirodnog gasa Banatski Dvor. Za korisnika tih para imenovano je Ministarstvo rudarstva i energetike, a ne Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine. Odgovornost što to nije urađeno, dakle, smosi pomenuto ministarsvo i DSS, jer je ona u to vreme vodila taj resor", rekao Pajtić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: Odgovornost bivšeg ministra

Izvor: B92, 17.Jan.2009

Novi Sad -- Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da pokrajinska administracija nije odgovorna za to što skladište gasa Banatski Dvor nije u funkciji... "Odlukom Vlade Srbije o rasporedu novca predviđenog Zakonom o budžetu Srbije za 2008. godine, za realizaciju Nacionalnog investicionog...

Nastavak na B92...

PAJTIĆ: ODGOVORNOST NAUMOVA

Izvor: Kurir, 17.Jan.2009

NOVI SAD, 17. januar 2009. (FoNet) - Predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da pokrajinska administracija nije odgovorna za to što skladište gasa Banatski dvor nije u funkciji. "Odlukom Vlade Srbije o rasporedu novca predviđenog Zakonom o budžetu Srbije za 2008. godine, za...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.