(UŽIVO) 25 GODINA OD POGROMA SRBA: U Oluji je proterano više od 250.000 ljudi, zločin u Dvoru na Uni nikad nije rešen

Izvor: Kurir, 03.Avg.2020, 10:54

(UŽIVO) 25 GODINA OD POGROMA SRBA: U Oluji je proterano više od 250.000 ljudi, zločin u Dvoru na Uni nikad nije rešen

U Hrvatskoj opštini Dvor, na reci Uni, danas se obeležava godišnjica progona i stradanja Srba tokom i posle vojno - policijske operacije Oluja, a predsednik te opštine Nikola Arbutina ukazuje i danas, dve i po decenije od tih događaja, da je za opstanak Srba u toj opštini i u Hrvatskoj uopšte neophodno da Hrvatska radi na dobrim odnosima sa Srbima u toj zemlji I sa Srbijom. U akciji Oluja proterano je više od 250.000 pripadnika srpskog naroda.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

OBELEŽAVANJE 25 GODINA OD PROGONA SRBA U DVORU: Proterano više od 250.000 ljudi, zločin koji se ne zaboravlja (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2020

Posle Oluje, naime, nijedna firma više nije radila u Dvoru, gde je ranije 1.700 ljudi radilo u proizvodnjoj i u uslužnoj delatnosti...U Hrvatskoj opštini Dvor, na reci Uni, danas se obeležava godišnjica progona i stradanja Srba tokom i posle vojno - policijske operacije Oluja, a predsednik te opštine...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.