Repertoar pozorišnih predstava na Tašmajdanu od 25. juna do 20. jula

Izvor: B92, 06.Jun.2020, 13:49

Repertoar pozorišnih predstava na Tašmajdanu od 25. juna do 20. jula

Na multifunkcionalnoj otvorenoj sceni na Tašmajdanu, od 25. juna do 20. jula gledaoci će moći da uživaju u pozorišnim predstavama pod otvorenim nebom u okviru projekta ''Beogradske letnje scene'', najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Posle tri i po meseca pauze, zbog proglašenja epidemije, pozorišta će se ponovo družiti sa publikom, na jedinstvenoj letnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sceni na stadionu Tašmajdan, od 25. juna do 20. jula. Na inicijativu Grada Beograda, kojoj su se odazvala sva gradska pozorišta, ali i Narodno pozorište, kao i teatri iz Novog Sada, Vršca, Gračanice, Zaječara, publika će moći da uživa u odabranim predstavama za decu (svakog dana u 18.00) i za odrasle (u 21.00).

''Nikada nismo imali dužu pauzu u pozorišnom životu, uželeli smo se pozorišta, i publika, i glumci. Posle tri i po meseca zaista je bilo vreme da pronađemo način da teatri prorade, a da ne ugrozimo ničije zdravlje. Verujemo da će gledaoci uživati tokom 26 dana festivala Beogradska letnja scena, a ako odziv bude dobar, u šta ne sumnjam, možda ova letnja scena postane tradicionalna'' poručio je na zajedničkoj konferenciji za novinare zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Na repertoaru se nalaze najatraktivniji naslovi beogradskih i gostujućih teatara, a festival će 25. juna otvoriti kultni mjuzikl "Mama mia" ansambla Pozorišta na Terazijama. Kako se u sredu moglo čuti od direktora pozorišnih kuća, ova letnja scena je prilika da se privuče i neka nova publika kojoj, možda, više odgovara ambijent pod otvorenim nebom.

Zbog bezbednosti umetnika i publike, broj mesta u gledalištu ograničen je na 500, a kako se u sredu moglo čuti, već vlada veliko interesovanje za karte. Cena ulaznice na večernjoj sceni je 500 dinara, a na maloj, dečjoj, 250 dinara, dok će ulaz za sve medicinske radnike biti besplatan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.