OVAJ PUT NIJE SAMO TRAČ?! Kraljica Elizabeta II se povlači sa trona, ali uz JEDAN USLOV

Izvor: Press, 01.Nov.2018, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVAJ PUT NIJE SAMO TRAČ?! Kraljica Elizabeta II se povlači sa trona, ali uz JEDAN USLOV

Britanski mediji ovih dana pišu da će britanska kraljica abdicirati ako napuni 95 godina.
Foto:Blic
Kako tvrdi u svojoj novoj knjizi Robert Džonson, veteran dopisništva sa dvora, Elizabeta će u penziju za tri godine. Kako je naveo, ona već sada priprema princa Čarlsa za ulogu princa regenta.
Evo koja sve ovlašćenja ima kraljica ELizabeta:
To znači da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << se kraljica odreći svih svojih ovlašćenja i obaveza i da će sve to prepustiti Čarlsu, osim titule koju ima.
Ona će i dalje ostati kraljica, a Čarls će imati ovlašćenja kralja pod titulom princa regenta.
Da je u britanskoj monarhiji tako nešto moguće, svedoči Regency Act, koji se posljednji put upotrebio u 19. veku za vreme vladavine Džordža III.
Čarls je na svim sastancima koje održava kraljica, a viđaju se i nasamo kako bi za tri godine bio potpuno spreman za obaveze koje ga čekaju.
Princ Čarls je zvanično imenovan za naslednika kraljice kao vladar 53 zemlje Komenvelta ranije ove godine.
Međutim, prema rečima Ričarda Ficvilijamsa, kraljevskog komentatora, obuka princa Čarlsa traje čitav život, a kraljica Elizabeta najviše želi da smena vladara bude na prirodan način.
Između mogućeg silaska sa vlasti, Džonson je u novoj knjizi otkrio i detalje zabrinutosti princa Čarlsa oko venčanja sa Dajanom, navodeći da je on tada već znao da je to ogromna greška.
Kada se radi o odnosu između Elizabete i Čarlsa, Džonson je naveo da su njih dvoje strašno povezani, a kao primer toga je opisao zgodu sa zabave koja se održala povodom njenog 92. rođendana na kojoj je Čarls držao govor, a koji je bio toliko dobar da je čak i njoj izmamio osmeh na lice.
Pogledaj vesti o: Dvor,   Penzija

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.