Nagrađeni najbolji maturanti iz Srbije i Srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2019, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađeni najbolji maturanti iz Srbije i Srpske

Za 600 najboljih đaka završnih razreda srednjih škola iz Srbije i Republike Srpske, među kojima su bili i oni s posebnim potrebama, večeras je u Belom dvoru priređen prijem na kome su im uručene i prigodne nagrade.

Na svečanosti, kojoj su prisustvovali i resorni ministri Mladen Šarčević i Natalija Trivić, domaćin, princ Aleksandar Karađorđević, čestitao je najboljim đacima, "koji rezultatima i idejama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mogu da promene na bolje i Srbiju i RS", na velikom uspehu uz želju da nastave da budu najbolji.

"Vi ste naš ponos, budite ponosni na znanje koje ste stekli i stavite ga u službu otadžbine i svog naroda", kazao je princ Aleksandar.

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da mu je posebna čast da na jednom mestu vidi lepotu i pamet Srbije i Republike Srpske koju, kako je dodao, ne odvajamo i prema kojoj se odnosimo kao da je jedna država sa našom.

Dodao je da država radi na unapređenju položaja mladih, otvara naučno tehnološke parkove, povećava fondove za stipendiranje najboljih, nastoji da i Banjalučki univerzitet i univerzitet Istočno Sarajevo zauzmu visoko mesto na listi visokoškolskih ustanova kao što ga zauzimaju i beogradski i novosadski univerzitet.

Ministar je zahvalio roditeljima što su podigli tako divnu decu, i izrazio očekivanje da će svi oni unapređivati znanje i veštine na dobrobit zemlje u kojoj će ostati i biti srećni.

Šarčevićeva koleginica iz RS Natalija Trivić poručila je đacima da izvrsnost u radu koju su pokazali i izvrsnost u vrlinama otvaraju sva vrata,

''Negujte izvrsnost u svim segmentima života, istrajte na tom putu, obogaćujte znanje, jer ćete tako širiti vidike, jer vi ste budućnost Srbije i RS", rekla je Trivićeva.

Ovo je 18. godina da Fondacija princa Aleksandra za obrazovanje nagrađuje najuspešnije maturante, koji će moći do 15. jula da se prijave na konkurs Linkgroup IT Akademije za 30 jednogodišnjih stipendija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bravo deco! Prijem za maturante u Belom dvoru (FOTO)

Izvor: Mondo, 21.Jun.2019

Za 600 najboljih đaka završnih razreda srednjih škola iz Srbije i Republike Srpske, među kojima su bili i oni s posebnim potrebama, večeras je u Belom dvoru priređen prijem na kome su im uručene i prigodne nagrade...Na svečanosti, kojoj su prisustvovali i resorni ministri Mladen Šarčević i...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.