Lideri SzS pokušali da uđu u Skupštinu grada, pa blokirali REM

Izvor: VOA, 04.Apr.2019, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri SzS pokušali da uđu u Skupštinu grada, pa blokirali REM

Sednica Saveta za ravnopravnost u Skupštini grada prekinuta je pošto su lideri Saveza za Srbiju pokušali da uđu u zgradu Starog dvora, a kako prenose novinske agencije, žene koje su učestovale na sastanku Saveta sprečavale su predstavnike opozicije da uđu u zgradu. Povređenih nema, a dve starije ženske osobe prebačene su u Urgentni centar, jer im je prilikom pokušaja upada pozlilo. Ispred Starog dvora su bili lideri SzS Boško Obradović, Nikola Jovanović i Marko Bastać. Posle toga, Obradović se dalje sa nekoliko predstavnika lidera SzS uputio na Trg republike, odakle je zaštitnu ogradu iz Kolarčeve ulice, koja je služila da obezbedi građevinske radove u sklopu rekonstrukcije trga, preneo ispred sedišta REM-a, i kako je rekao, blokirao tu instituciju, jer ne radi svoj posao. Kao objašnjenje da REM ne radi svoj posao i "pravo" da postavi ovu ogradu naveo je da TV Pink, koja je u privatnom vlasništvu, koristi nacionalnu frekvenciju da bi, kako tvrdi, propagirala politiku vlasti. Obradović tvrdi i da su zaštitne ograde poslužile predsedniku Aleksandru Vučiću i zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću da onemoguće proteste “Jedan od pet miliona”. Lider Pokreta Dveri nazvao je REM “epicentrom medijskog zla, koje se danas dešava u Srbiji” i dodao da su ih blokirali, jer "onaj koji treba da se rekonstruiše nije grad Beograd, niti gradsko jezgro, već REM, jer dozvoljava neobjektivno informisanje i medijski mrak i nasilnički obračun sa svima koji drugačije misle". Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, povodom pokušaja upada Obradovića i njegovih pristalica u Skupštinu grada Beograda, da fašizam nema budućnost u Srbiji. „Te fašističke ideje u Srbiji neće proći. Pozivam institucije Srbije da obavljaju svoj posao. Fašizam u Srbiji nema budućnost. Demokratija je oblik koji smo i koji ćemo negujemo i u budućnosti", podvukao je Vučić.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

SVM: Politički skandal Obradovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2019

"U Beogradu se danas odvijalo novo poglavlje politike skandala. Boško Obradović, vođa pokreta Dveri i njegovi sledbenici pokušali su da provale u Skupštinu grada Beograda", saopštio je SVM. .."Obradović i njegovi sledbenici grubo su gurali žene zaposlene u javnoj službi koje su sprečile da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.