Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2021, 18:02

Hrvatska mora BiH dostaviti dokumente o odlagalištu otpada

DVOR - Hrvoje Prpić, direktor hrvatskog Fonda za finansiranje razgradnje nuklearne elektrane Krško, danas je sa članovima Ekspertskog tima iz BiH obišao lokaciju bivše kasarne Čerkezovac na području hrvatske opštine Dvor, planiranu za skladištenje radioaktivnog otpada, te najavio bezbjednosne analize, ali i izradu studije uticaja na životnu sredinu i izdavanje lokacijske i građevinske dozvole.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ekspertski tim: Opasno skladištiti radioaktivni otpad na granici Hrvatske i BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Sep.2021

Član Ekspertskog tima Bosne i Hercegovine (BiH) izjavio je da bi "bilo nekorektno" da Hrvatska postavi skladište radioaktivnog otpada u opštini Dvor blizu granice sa BiH, jer je riječ o seizmički nestabilnom području i da bi odlagalište otpada moglo predstavljati opasnost za narednih 10 do 12...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.