Izvor: Radio 021, 17.Mar.2019, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Građani ispred zgrade Predsedništva, u toku obraćanje Aleksandra Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare da je dobio informaciju da su Dragan Đilas i demonstranti probili ogradu koja je postavljena ispred Predsedništva Srbije.

"Nisu fašista Obradović, ni tajkun Đilas naročito hrabri da idu dalje, osim na uplašene dame u desku RTS. Srbija neće dozvoliti da nasiljem ugrožavate bilo koga", rekao je Vučić.

On je čestitao policijacima što su na najmirniji način izneli i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sklonili demonstrante iz zgrade RTS.

"Nasilju je došao kraj. Svi koji sprovode nasilje će odgovorati", naglasio je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti povodom sinoćnjih događaja, kada su lider "Dveri" Boško Obradović i jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović, praćeni grupom okupljenih na protestima "1 od 5 miliona", upali u zgradu RTS.

Predsednik Pokreta Dveri i jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović izjavio je danas da zahtevaju ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, direktora RTS Dragan Bujoševića i fer i slobodne izbore i da od tih zahteva neće odustati. On je kazao da će se posle obraćanja Vučića javnosti, okupljenim ispred Predsedništva obratiti predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Ispred Predsedništva je parkiran kamion sa razglasom. Okupljeni su okružili Predsedništvo, duvaju u pištaljke i uzvikuju "Vučiću, lopove" i "AV, AV". Belim trakama sa natpisom "Počelo je", zatvorili su Ulicu kralja Milana.

Upravni odbor Radio televizije Srbije saopštio je danas da RTS kao javni medijski servis ne sme da postane poligon za nasilne političke obračune političkih aktera.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas izjavio je da nije postojao nikakav plan da se ulazi u zgradu Radio-televizije Srbije i ocenio da se to desilo spontano.

Kolegijum generalnog direktora i generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica uputili su danas podršku kolegama sa Radio-televizije Srbije zbog sinoćnih incidenata i ocenili da je upad demonstranata na RTS "napad na medijske slobode".

Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović ocenio je da ulazak lidera opozicije u zgradu Radio televizije Srbije pokazuje da ne žele slobodan RTS. Radomirović je povodom jednog od zahteva demonstranata da se uključe direktno u program RTS-a i da se obrate građanima rekao da bi svako onda mogao da dolazi na televiziju i govori šta mu padne napamet, i da ulazi nasilno. On je istakao da treba insistirati na tome da ni opozicija ni vlast nemaju monopol nad informacijama, već da one pripadaju građanima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da je privedena jedna osoba zbog šutiranja policajca, dok organizatori protesta tvrde da je pojedine ljude policija tukla i legitimisala.

Autor: N1, Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Obradović: Opkolili smo Vučića i ne damo mu da izađe

Izvor: Danas, 17.Mar.2019

Predsednik Dveri i jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović izjavio je danas da su se ispred predsedništva Srbije okupili da ponove zahtev za ostavku kompletnog državnog vrha i da se RTS vrati u vlasništvo gradjana Srbije Članak Obradović: Opkolili smo Vučića i ne damo mu da izađe se...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.