Sudije i tužioci: Pravosudni organi da reaguju zbog pritiska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2019, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudije i tužioci: Pravosudni organi da reaguju zbog pritiska

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) pozvalo je danas Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca da hitno reaguju na pritiske koje poslednjih dana vrše pojedini političari i branioci okrivljenih, jer na taj način, kako smatra UST, intenzivno ugrožavaju nezavisnost sudija i tužilaca.

U prilogu saopštenju, UST podsetilo je na niz slučajeva pritiska na pravosuđe, a najveći broj tiče se izjava i aktivnosti lidera Pokreta Dveri Boška Obradovića, koji je, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << inače, pored poruka na Tviteru da sudije i tužizoce treba lustrirati, juče ušao u zgradu Privrednog suda u Beogradu, posle kraće rasprave sa obezbeđenjem, a onda, kako je sam rekao, snimao po Sudu, i svuda gde je prošao stavljao nalepnice "Bojkot" - zato što je to zabranjeno.

Strukovno udruženje sudija i tužilaca u saopštenju navodi da su najviši sudski i tužilački organi u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim ovlašćenjima dužni da se oglase povodom konkretnih javnih poziva na lustraciju i objavljivanja imena postupajućih nosilaca pravosudnih funkcija.

VSS i DVT moraju da reaguju i na tvrdnje da je "sudstvo u službi politickih partija", da su sudije "bednici, sluge režima i zlikovci u srpskom pravosuđu" kao i pretnje "Zna se da će svi odgovarati i neće pobeći", naglašava UST.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.