SPS izbačen iz vlasti u Bačkoj Palanci, Dveri otišle u opoziciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2013, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS izbačen iz vlasti u Bačkoj Palanci, Dveri otišle u opoziciju

NOVI SAD -

Srpska napredna stranka (SNS) u Bačkoj Palanci izbacila je iz vladajuće koalicije Socijalističku partiju Srbije (SPS), i za nove partnere izabrala Demokratsku stranku (DS) i Demokratsku stranku Srbije (DSS).

Po novom, juče potpisanom koalicionom sporazumu, vlast u Bačkoj Palanci čine i odbornici Stranke vojvođanskih Slovaka.

Pored SPS-a, član nove koalikcije više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije ni Pokret Dveri.

Funkcioner Pokrajinskog odbora SPS Radosav Striković rekao je za današnji "Dnevnik" da je nova koalicija "veliko iznenađenje" za SPS i da je osnovana na "nekorektan" način.

Predstavnik Dveri Ivan Kostić rekao jeza današnji "Dnevnik" da taj pokret nije u novoj koaliciji "iz principijelnih razloga", jer nigde nije u koaliciji sa DS.

Opštinski odbor SNS u Bačkoj Palanci je 11. marta oštro kritikovao predsednika Opštine Bojana Radmana (SPS) koji je podržao poljoprivrednike u sporu sa Vojskom Srbije oko poljoprivrednog zemljišta koje je nekada pripadalo bivšoj Vojnoj ustanovi Karađorđevo.

SNS je tada optužio Radmana da je "javno pozvao na suprotstavljanje zakonu i odlukama Vlade Srbije", tako što je pozivao građane da "uzurpiraju imovinu".

"On je i u svakom drugom smislu izvršio nepromišljen i neodgovoran atak na Ministarstvo odbrane i ministra Aleksandra Vučića", ocenio je tada SNS.

Dveri: Zbog odluke SNS-a da u vlast uvede DS, Dveri su napustile koaliciju, jer ne možemo deliti vlast sa strankom koja je izvor separatizma u Vojvodini!

Pokret Dveri nije hteo da učestvuje u novoj koaliciji, jer smatra da koalicija između SNS i DS nije izraz volje ljudi koji su glasali za ove dve stranke, pa samim time ova koalicija nije prirodna, saopštavaju Dveri.

"Rečima da, "ako je normalno da se najavljuje rekonstrukcija Vlade Republike Srbije, da se to desi i u Bačkoj Palanci", lokalni odbor SNS zaključio je novi koalicioni sporazum, odlučivši da vlast u ovoj bačkoj opštini deli ni manje ni više nego sa DS! S druge strane, stranka Dragana Đilasa i Bojana Pajtića, koja je tretutno najveći generator autonomaštva i separatizma u Vojvodini, svoj pakt sa Vučićevom strankom opravdala je rečima da je "DS na vlasti u Vojvodini", objavile su Dveri na svom sajtu.

U takvoj situaciji, odbornička grupa Dveri u skupštini opštine Bačka Palanka odlučila je da napusti koaliciju i pređe u opozicione redove, jer, kako kažu, ne mogu da prave koalicije van obećanja koje su dali uoči izbora da neće sa Demokratskom strankom praviti nikakve saveze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.