Obradović: Ustavni sud da prekine izborni proces

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2020, 16:33

Obradović: Ustavni sud da prekine izborni proces

Poslanik Dveri Boško Obradović najavio je danas da će taj pokret nakon što je RIK usvojila rešenje o nastavku izbornih radnji, tražiti od Ustavnog suda da se izborni proces prekine do ocene ustavnosti Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima koji su u nedelju usvojeni u Skupštini Srbije.

Obradović je novinarima ispred Doma Narodne skupštine, gde od juče štrajkuje glađu, kazao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nema nikakvih uslova za održavanje izbora zakazanih za 21. jun.

On smatra da će ti izbori biti nedemokratski, protivustavni i zdravstveno nebezbedni jer se, kako kaže, odvijaju u vreme pandemije korona virusa.

Obradović je naveo da su izbori raspisani po jednom, a da će biti nastavljeni po drugom zakonu što je nazvao "pravnim skandalom".

Dodao je da u Evropi niko danas ne razmišlja o izborima "osim Aleksandra Vučića".

Ponovio je da će nastaviti štrajk glađu, koji je nazvao "malo strožim postom", i da će svakog dana do ponoći biti na stepenicama na ulazu u Skupštinu Srbije, a da će posle toga preći u prostorije poslaničkog kluba gde će, kaže, biti do jutra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dveri pokreću ocenu ustavnosti izbora 21. juna

Izvor: Danas, 11.Maj.2020

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da taj pokret pokreće zahtev za ocenu ustavnosti izbora zakazanih za 21. jun jer su, kako je rekao, raspisani po jednom zakonu, a biće održani po odredbama drugog zakona.

Nastavak na Danas...

Boško Obradović nastavlja štrajk glađu

Izvor: RTS, 11.Maj.2020

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da će nastaviti štrajk glađu koji je započeo u nedelju. . Boško Obradović je rekao da želi da ukaže na to da izbori 21. juna nisu rešenje jer, kako je naveo, nema ni zdravstvenih,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.