Obradović: Unija je propala

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Unija je propala

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović, koji je najavio kandidaturu za predsednika Srbije, ocenio je da se u Skupštini Srbije čuo glas evroskepticizma i evrorealizma i da je visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini došla u Srbiju da kaže da je EU propala.
Srbija je dobila najznačajniju političku snagu evrskepticizma i evrorealizma i kao kandidat Dveri donosim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na scenu najmoderniju i najvažniju političku ideju Evrope posle raspada EU, izjavio je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Unija se raspada na naše oči, dolazi vreme posle EU, koja je nezamisliva bez strateške saradnje sa Rusijom, smatra Obradović.
Beograd i Srbija, ocenio je Obradović, treba da budu temelj buduće saradnje Evrope i Rusije.
Mogerini je došla da nam saopšti da nema ništa od EU i da se ne nadamo ulasku Srbije u EU, ali neće ona reći to tim rečima, dodao je Obradović.
Unija i naše vlasti nas lažu 16 godina, koliko godina i decenija treba da traje put u EU i šta još da žrtvujemo, upitao je lider pokreta Dveri.
Srbija vam više ne veruje, birokratama, komesarima - lažete, pritiskate, ucenjujete 16 godine, rekao je Obradović, dok su poslanici Dveri držali transparente "Srbija ne veruje Briselu".
Imali smo i interesantan performans Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije, dogovor da Šešelj glumi protivljenje Mogerini, a da Vučić objašnjava da je jedini granat EU u Srbiji, rekao je Obradović.
"On želi da dobije čestitku iz Briselu tri sata pre zatvaranje birališta u Srbiji, kao što je bio slučaj sa Tomislavom Nikolićem 2012. godine. Ja im nudim sve suprotno Aleksandru Vučiću, očuvanje Kosova i Metohije, prekid pregovora sa EU, okretanje Rusiji, porodičnu politiku", rekao je Obradović.
Obradović je ocenio da je Aleksandar Vučić glavni faktor nestabilnosti u Srbiji i da je bilo "dosta priča, glumatanja" da stabilnost države ugrožavaju poslanici koji žele da rade.
Pogledaj vesti o: Dveri,   Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.