Obradović: Tužilaštvo će odbaciti krivičnu prijavu protiv mene i članova Dveri

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Maj.2020, 13:40

Obradović: Tužilaštvo će odbaciti krivičnu prijavu protiv mene i članova Dveri

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavo je danas da će tužilaštvo, ako bude nepristrasno, odbaciti krivčnu prijavu koju je policija podnela protiv njega i još tri člana tog pokreta, u kojoj ih sumnjiči za nasilničko ponačanja prilikom nedavnog incidenta kod Skupštine Srbije.

"Međutim, tužilac se pokazao kao veoma ažuran kada se radi o opoziciji i goni nas četvoro iz pokreta, dok u njegovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << fioci već dugo stoje brojne ktrivične prijave koje sam zbog korupcije i kriminala podnosio protiv funkcionera iz vrha vlasti", kazao je Obradović novinarima neposredno nakon saslušanja u tužilastvu.

On je, govoreći o događajima od 8. maja ispred Skupštine Srbije, naveo da su predsatavnici Dveri samo koristili svoje pravo na politički protest zbog kršenja Usatava.

Prema njegovim rečima, incident su izazvali Marjan Rističević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i još neki poslanici vlasti koji su probali "da prođu kroz nas, ali mi nismo fizički reagovali, već samo verbalno".

On je naveo i da se samo priča o pocepanom sakou Rističevića, "što nema veze sa pripadnicima Dveri, jer je njega skupštinsko obezbeđenje štitilo sve vreme".

"Stalno se zamenjuju teze. Stalno se govoro o tom pocepanom sakou, dok imamo pocepanu državu, pocepane medije, pocepano pravosuđe zahvaljujući ovoj vlasti", rekao je Obradović.

Ponovio je i da se neće pozivati na poslanički imunitet, podestivši da njemu mandat i onako uskoro ističe.

Obradović je kazao da će tužilaštvo u narednoj fazi saslušati kao oštećene Marijana Risticevića i Zlatibora Lončara.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.