Niška opozicija traži odgovore o Trgu i mostu i najavljuje obeležavanje godišnjice od početka radova

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jun.2021, 15:39

Niška opozicija traži odgovore o Trgu i mostu i najavljuje obeležavanje godišnjice od početka radova

Zbog, kako su rekli, beskrajnog produžavanja radova na Tvrđavskom mostu i Trgu kralja Milana, predstavnici Stranke slobode i pravde, Dveri, Narodne i Demokratske stranke u Nišu predali su u Gradskoj kući pitanja upućena gradonačelnici o ovim rekonstrukcijama. Kažu da su sem rokova sporni i ugovori, cene i izvođači, a najavljuju da će se 29. juna okupiti i obeležiti 2 godine od početka radova na trgu.

Izgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za pomeranje rokova je, prema rečima Jelene Milošević iz Stranke slobode i pravde, bilo mnogo i gradska vlast je u tome, kaže, bila “vickasta”. Postavili brojna pitanja gradonačelnici; foto: JV/T. R.

Najpre se čekao kamen iz Finske, pa su ljudi koji rade na mostu gradili kovid bolnice, pa je gradonačelnica rekla da mora prvo da se završi most da bi se završio trg, iako je stručna javnost tvrdila da mora obrnuto. Onda smo čekali granit iz Italije, onda je stigao granit iz Italije, onda nije stigao, pa je stigao, ali, zamislite, sivi. Crni i crveni čekamo i dalje. Potom je bilo teatralnih pretnji da će ugovor biti raskinut i na kraju desio se još jedan produžetak rokova - kaže Milošević.

Potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković ukazuje na to da se 29. juna navršava tačno 750 dana od početka radova na trgu i 450 dana od početka rekonstrukcije mosta i najavljuje da će niška opozicija obeležiti ovaj datum ispred Gradske kuće.

Firma Bauvezen je na crnoj listi Uprave za javne nabavke, a vlasnici su hapšeni i osuđeni za privredni kriminal. Želim da pitam gradonačelnicu Sotirovski zbog čega krije sadržinu i uslove ugovora koji su javna stvar i koji se plaćaju novcem građana Niša i kako na svoju ruku menja obligaciona prava iz ugovora. Koliko su građani do sada platili ove radove i koliko još treba da plate? - pita Milenković Kerković.

Ima granita, nema granita; foto: JV/T. R.Jedan od osnovnih problema Nišlija je, smatra Dragoljub Zdravković iz Demokratske stranke, što je gradska vlast centralizovana i što joj je najbitnije, kako kaže, da se reši vanpijačna prodaja i da se poseku stabla.

Sav novac građana Niša ide u centralu i o njemu odlučuje jedan čovek. Gradska vlast nije vlast građana nego izvršni organ centralne vlasti. Izgleda da je gradskoj vlasti ovde najbitnije bilo da se poseče onoliko stabala i da se reši vanpijačna prodaja - objašnjava Zdravković.

Đorđe Stanković iz Narodne stranke je napomenuo da je zbog kašnjenja sa rekonstrukcijom mosta ugrožena turistička sezona grada i poručuje gradskoj vlasti da most i trg moraju biti završeni što pre, ako žele da ona ne propadne.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.