Narodna Stranka i Dveri protiv crnogorskog zakona o slobodi veroispovesti

Izvor: RTS, 19.Dec.2019, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna Stranka i Dveri protiv crnogorskog zakona o slobodi veroispovesti

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je vlast u Crnoj Gori da povuče iz procedure zakon o slobodi veroispovesti, a sve kojih se ovaj zakon tiče – na uzdržanost i smirivanje tenzija.
"Takozvani 'Zakon o slobodi veroispovesti', koji se sprema da donese vlast u Crnoj Gori, nije ni zakon o slobodi, niti zakon o veroispovesti. To je zakon kojim se gaze ljudska prava, poništava identitet Srba u Crnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Gori i otima imovina Srpske pravoslavne crkve", naveo je Jeremić u izjavi za javnost.
Takozvani "Zakon o slobodi veroispovesti", ističe on, svakako se tiče i najveće verske zajednice u Crnoj Gori – Srpske pravoslavne crkve.
Nameru da ovo sprovede u delo ima vlast Mila Đukanovića, uz prećutnu saglasnost vlasti u Srbiji, tvrdi Jeremić.
I Dveri su pozvale crnogorsku vladu da povuče zakon o slobodi veroispovesti, smatrajući da bi usvajanje tog zakona moglo da izazove, kako kažu, sukobe među braćom.
Potpredsednik Dveri Ivan Kostić je u saopštenju naveo da ovaj zakon nema nikakvu sličnost sa pravnom praksom u Evropi i svetu kada su verske slobode u pitanju.
Kostić smatra da bi tim povodom trebalo da reaguje i neko iz međunarodnih institucija koji bi, kako kaže, stavio do znanja vlastima u Crnoj Gori da je ovo što rade protivpravno delovanje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dveri: Vučić da insistira kod vlasti u Crnoj Gori na povlačenju Zakona o slobodi veroispovesti

Izvor: Danas, 19.Dec.2019

Pokret Dveri pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "shodno svim diplomatskim sredstvima", insistira kod crnogorskih vlasti da Predlog zakona o slobodi veroispovesti bude povučen iz skupštinske procedure.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.