MUP podneo krivičnu prijavu protiv Boška Obradovića i još tri osobe

Izvor: RTS, 12.Maj.2020, 13:31

MUP podneo krivičnu prijavu protiv Boška Obradovića i još tri osobe

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneta je krivična prijava protiv poslanika i lidera Dveri Boška Obradovića i još tri osobe zbog učešća u incidentu koji se pre nekoliko dana dogodio ispred Narodne skupštine.
Krivičnu prijavu kojom se Boško Obradović i ostali terete za krivično delo nasilničko ponašanje, tužilaštvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja i podataka.

Povodom incidenta ispred Skupštine, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je krivična prijava podneta protiv B. O., M. Đ., D. Đ. i S. M.
U saopštenju se navodi da postoji osnovana sumnja da su oni 8. maja ispred Narodne skupštine izvršili nasilje prema narodnom poslaniku Marijanu Rističeviću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, kao i prema drugim licima.
Dodaje se da je tužilaštvo preduzelo dokazne radnje radi utvrđivanja činjeničnog stanja o postojanju elemenata krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu iz člana 344 Krivičnog zakonika Republike Srbije.
Nakon toga biće doneta odluka o daljem toku postupka, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.