Iz Dveri pozivaju Gradsko veće da ne odobri poskupljenje parkinga u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 06.Jul.2022, 08:29

Iz Dveri pozivaju Gradsko veće da ne odobri poskupljenje parkinga u Nišu

Poskupljenje parkiranja u Nišu iz gradskog ogranka Dveri smatraju neopravdanim i pitaju da li iz JKP Parking servis traže to zbog plaćanja naknade za korišćenje gradskog zemljišta. Kažu da to preduzeće selektivno, neosnovano i brutalno podiže automobile sa javnih površina i pozivaju Gradsko veće da ne odobri njihovu odluku o poskupljenju.

Tamara Todorović iz Saveta za privredu, finansije i bankarstvo Pokreta Dveri ne vidi razloge da parking u Nišu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poskupi. Smeće, kaže, ne čiste, a kao primer navodi parking iza glavne autobuske stanice. Dodaje da ni boja nije mnogo poskupela i da su je kupovali na nameštenim tenderima.

Nisu porasle ni plate partijskoj vojsci zaposlenoj u ovom javnom komunalnom preduzeću. Mora da je taksa? Ako nije, pitamo zbog čega za "okupaciju" i naplatu javnog prostora Parking servis ne plaća Gradu taksu za koršćenje prostora koji svima nama pripada - navodi ona.

Smatra da je Parking servis prisvojio javne površine uprkos otporu građana i da nastavlja da naplaćuje prostore ispred zgrada, škola i u parkovima. To vidi kao oduzimanje prostora za bezbedno kretanje deci, roditeljima i starijima.

Dveri Niš pitaju gradonačelnicu koja reče jednom da se “ona za sve pita” i pitamo i članove Gradskog veća - da li Parking servis plaća naknadu za zauzimanje gradskog zemljišta po Zakonu o taksama za korišćenje javnih dobara - piše u saopštenju Dveri.

Iz tog Pokreta kažu i da poskupljenje goriva ne utiče samo na Parking servis, već i na Nišlije, kojima plate nisu porasle.

Izgleda da povećanjem cena usluga Parking servisa plaćamo dolazak na posao zaposlenih čelnika ovog preduzeća, i "uslugu" odvoženja vašeg vozila na ozloglašeni Kvantaš - zaključuju iz Dveri.

Imaju zamerke i na račun broja podzemnih garaža koje su izgrađene i ukazuju da je u prvom kvartalu ove godine Parking servis realizovao zavidan procenat godišnjeg plana

Preduzeće posluje nesmetano, besprekornog je bilansa, bez javnosti poznatih dodatnih troškova. Kako i ne bi kad svaka niška porodica i većina Nišlija na mesečnom nivou plate parking karte i kazne u visini rate za manji stambeni kredit - poručuje Todorović.

Podsetimo, umesto 50 dinara, parkiranje u Nišu u prvoj zoni za jedan sat koštaće 60 dinara, dok će građani drugi sat plaćati 180 dinara. Povećane će biti i cene za drugu i ekstra zonu. Gradsko veće treba da odobri tu odluku, pa bi ona važila od 1. avgusta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.