Izvor: Blic, 14.Dec.2017, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZNENAĐENJE Dveri i DJB planiraju neočekivani savez, a evo zbog čega je do njega došlo

Beogradski izbori će po svoj prilici ujediniti i naizgled nespojive pokrete - Dveri Boška Obradovića i Dosta je bilo Saše Radulovića, saznaje "Blic".

Ovaj neočekivani savez došao je, kako navodi izvor "Blica", kao pokušaj Radulovića i Obradovića da na izborima u Beogradu dođu do cenzusa i uđu u Skupštinu Beograda. Poslednje istraživanje agencije "Faktor plus", naime, pokazuje da su oba pokreta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispod cenzusa - DJB sa 2,5 i Dveri sa 2,8 odsto podrške.

- Radulović i Obradović su na osnovu dobre saradnje u Skupštini Srbije došli do toga da bi mogli da zajedno izađu na izbore u Beogradu. Pitanje je kako će pomiriti razlike i na koji način će se takvim savezom približiti biračima - navodi izvor "Blica".

Da se o zajedničkom nastupu razmišlja potvrdio je i lider Dveri Boško Obradović, koji kaže da im polazna tačka za dogovor može biti bor­ba protiv partokrati­je, kriminala i koru­pcije.

- Poslaničke grupe Dv­eri i DJB imaju kore­ktnu saradnju u Skupštini kao dve poslaničke grupe prave opozicije. Otvo­reni smo za razgovor o političkoj saradnji u budućnosti, ali ona zavisi od usagla­šavanja naših programa jer između njih pos­toje i velike razlik­e. Ono što sigurno može biti osnovna tač­ka saradnje jeste bor­ba protiv partokrati­je, kriminala i koru­pcije. Da li će doći do saradnje o tome će odlučiti predsedni­štva i glavni odbori naših političkih or­ganizacija kada za to dođe vreme - kaže Obradović.

Komentarišući moguću saradnju, izvršni direktor Cesida Bojan Klačar kaže da nije baš da je ova koalicija došla niotkuda.

- Na izborima u decembru oni planiraju da zajedno nastupe. Činjenica je da ovaj savez nije ni prirodan ni principijelan, kao što bi recimo bio, između Dveri i DSS ili SNS i Bogoljuba Karića. Međutim, i jedni i drugi imaju izrazito opozicioni i antivladin narativ, deluju antisistemski i napadaju i vlast, ali i opoziciju koja je nekada bila vlast. Dveri su desnica, ali su izrazito protiv partokratije - kaže Klačar.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Blic: Bitka za Beograd - neočekivani savez protiv Vučića?

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2017

Beogradski izbori će po svoj prilici ujediniti i naizgled nespojive pokrete - Dveri Boška Obradovića i Dosta je bilo Saše Radulovića, piše "Blic". Ovaj neočekivani savez došao je, kako navodi izvor "Blica", kao pokušaj Radulovića i Obradovića da na izborima u Beogradu dođu do cenzusa i uđu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.