Dveri ostaju verni bojkotu, ali za aktivan bojkot

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2020, 12:15

Dveri ostaju verni bojkotu, ali za aktivan bojkot

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da taj pokret neće učestvovati ni na jednim izborima 21. juna, navodeći da će oni ostati verni svom potpisu na "Sporazumu s narodom", i bojkotu izbora, ali aktivnom bojkotu.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, on je ocenio da su izbori "antidemokratski, protivustavni i zdravstveno nebezbedni", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i dodao da ne postoji nijedan razlog kojim bi se moglo opravdati njihovo održavanje 21. juna.

"Ostajemo verni bojkot kampanji na svim izbornim nivoima i što je za nas važno, nastavljamo s buntom protiv ove vlasti koji smo započeli prethodnih dana. Istovremeno, za nas u Dverima je bojkot mrtva priča i za nas je pasivan bojkot neprihvatljiv", rekao je Obradović.

Istakao je da su oni spremni da sarađuju samo sa onim akterima koji su za aktivan bojkot.

Poručio je da su Dveri od danas u predizbornoj kampanji za "odlaganje izbora" i zajednički izlazak srpske opozicije na neke sledeće izbore kada se steknu uslovi.

Obradović je pozvao lidera Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića da ozbiljno preispita odluku o učešću na izborima.

Navodeći da se u parlamentu danas raspravlja o izbornim zakonima uoči izbora, Obradović je kazao da će Ustavnom sudu predati zahtev za vanrednu meru - prekidanje izbornog procesa i ocenu ustavnosti, ukoliko skupština danas usvoji izmene Zakona o izboru narodnih poslanika i izmene Zakona o lokalnim izborima.

"Bude li Ustavni sud i dalje u samoizolaciji, mislim da mi više Ustavni sud nemamo i da ćemo morati da se obračunamo sa antiustavnim Ustavnim sudom Srbije", rekao je lider Dveri.

Ne mogu da ostanem ni u kakvom "kilavom savezu"

Obradović je na pitanje da li ostaje u Savezu za Srbiju nije direktno odgovorio, već je rekao:

"Ne mogu da ostanem ni u kakvom kilavom savezu, ili savezu koji je za pasivan bojkot koji podrazumeva da se samo sedi i tvituje".

On je, istovremeno, postavio pitanje da li će opozicija moći sklanjanjem, povlačenjem ili pasivnim bojkotom da zaštiti građane koji su, kako tvrdi, ugroženi.

Na pitanje ko je u SzS spreman na aktivan bojkot, Obradović je kazao da će to pokazati naredni dani.

"Obaviću razgovore sa kolegama iz SzS i šire bojkot koalicije i sa svim drugim akterima, sa grupama građana koji su spremni na aktivan bojkot ili pobunu i borbu za odlaganje izbora 21. juna", poručio je Obradović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.