Dveri: Poseta Stoltenberga i vežbe sa NATO priprema ulaska Srbije u Alijansu

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2018, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Poseta Stoltenberga i vežbe sa NATO priprema ulaska Srbije u Alijansu

Pokret Dveri ocenio je danas da predstojeća poseta generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga Beogradu i zajedničke vežbe sa zemljama članicama tog vojnog saveza "ukazuju da se Vlada Srbije udaljava od vojne neutralnosti" i da se "priprema teren za ulazak Srbije u Alijansu".

Navodeći da se tim postupcima "ponižavaju sve žrtve NATO agresije 1999. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godine i sećanje na njih", Dveri su ocenile da se "pogubnom politikom koju vodi ova Vlada dovode u opasnost odnosi Srbije sa mnogim zemljama koje nisu članice tog vojnog saveza".

"Ukoliko Aleksandar Vučić ima toliko dobre odnose sa Rusijom, kao što kaže, zašto te odnose ugrožava vojnim vežbama NATO pakta? Takođe, ako s jedne strane sarađujemo sa NATO, zbog čega ruski humanitarni centar još uvek nema diplomatski status", upitale su Dveri.

Pokret je naveo i da Srbija "mora" insistirati na vojnoj neutralnosti kao "jedinoj garanciji da nećemo opet biti uvučeni u sukobe svetskih sila, već da ćemo biti Istok Zapadu a Zapad Istoku".

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg sledeće nedelje će posetiti Beograd u sklopu posete regionu. On će prisustvovati vežbi spasavanja u vanrednim situacijama "Srbija 2018" u kojoj će od 8. do 11. oktobra kod Mladenovca učestvovati i Evroatlantski koordinacioni centar za vanredne situacije, što je specijalizovana agencija NATO.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dveri: Udaljavamo se od vojne neutralnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2018

Srpski pokret Dveri smatra da poseta sekretara NATO pakta Jansa Stoltenberga, kao i vežba koja će se održati u Srbiji sledeće, sedmice, ukazuju da se zemlja "udaljava od vojne neutralnosti" i da se "priprema teren za ulazak Srbije u NATO pakt"...Dveri u saopštenju navode da se takvom politikom dovode...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.