Izvor: JUGpress.com, 22.Sep.2021, 14:21

Dveri Niš pokreću samodoprinos Nišlija za kupovinu još jednog stana za Sotirovske

NIŠ

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski već više od godinu dana sablažnjava javnost Niša i sistemski urušava javni interes i kvari ugled Grada Niša, saopštio je Gradski odbor “Dveri” Niš.

“Sve što je Dragana Sotirovski od dolaska na javnu funkciju radila bilo je u njenom ličnom ili u interesu sa njom „povezanih lica“, u interesu partijske grupe kojom je okružena i u interesu „tajnih investitora“, kao i osuđivanih i neosuđivanih izvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << radova plaćenih novcem svih Nišlija.

Zbog mnogih skandala i nečasnih postupaka za samo šest meseci 2020.god. od kada je nakon lažnih izbora postavljena na mesto gradonačelnice, na kraju 2020.god. ona je od Dveri Niš dobila Gran pri Top liste beščašća za 2020.god (https://dveri.rs/lokalne-vesti/dveri-nis-top-lista-bescasca-niske-vlasti-i-grand-pri-za-gradonacelnicu-u-2020-godini/

Poslednji u nizu ovogodišnjih skandala gradonačelnice je da se njen zet, a time i njena ćerka, našao na prolaznom 24 mestu na rang listi Gradske stambene agencije za jeftine, subvencionisane stanove u ulici Majakovskog. Još su banalnije, nemoralnije i drskije izjave gradonačelnice i njena objašnjenja da se ne radi o zloupotrebi položaja javnog funkcionera.

Koga Vi gradonačelnice zamajavate, kome pretite, koga lažete?

Za odluku Komisije o dodeli stana zetu Sotirovske nije bitno mišljenje Agencije za sprečavanje korupcije, ovde se radi o MORALNOSTI tj. o NEMORALNOSTI ovakve odluke. Sam položaj javnog funkcinera nalaže moralno ponašanje, nepristrasnost, i obavezu da javnu funkciju ne koristi za sticanje bilo kakve pogodnosti za sebe ili za povezano lice. Sam čin konkurisanja zeta gradonačelnice za tzv. „socijalno stanovanje“ beneficirano parama svih građana i njena banalna opravdanja takvog postupka duboko su NEMORALNI. Visoko mesto na rang listi koje je Komisija dodelila zetu gradonačelnice govore da je bila pod uticajem, pritiskom i pristrasnošću zbog funkcije njegove tašte.

Pored toga, Dragana Sotirovski ima imovinu (u Nišu i u Soko Banji) u velikoj vrednosti , ne računajući vrednost imovine njenog supruga, pa i vrednost zajedničke imovine njene ćerke i zeta. Naravno da svi mogu da konkurišu za tzv. „socijalno stanovanje“ http://demo.paragraf.rs/demo/combined/Old/t/t2009_01/g01_0082.htm koje se obezbeđuje podrškom Grada , i koje plaćaju svi građani Niša . Ali dok se vrednost njihove imovine ne utvrdi, zet „prve dame Grada“ svakako, kao pomoćnik direktora javne ustanove, ne može biti lice u stanju socijalne i zdravstvene potrebe da ne može da „zbog socijalnih, ekonomskih i drugih razloga obezbedi sebi stan pod tržišnim uslovima“ .

Potezi gradonačelnice će se nakon promene vlasti izučavati u udžbenicima o korupciji i trgovini uticajem i biti primeri beščašća jedne vlasti koja je izgubila poimanje o realnosti i moralu.

Zbog toga, Dveri Niš traže od Dragane Sotirovski da JAVNO IZNESE PODATKE O VRSTI I VREDNOSTI IMOVINE NjENOG MUŽA NIKOLE SOTIROVSKOG, a i podatke o imovini njihove ćerke i zeta.

Dok se Nišlije ne upoznaju sa podacima o imovini porodice Sotirovski, Dveri Niš odlučile su da POZOVU NIŠLIJE NA AKCIJU SOLIDARNE POMOĆI SOTIROVSKIMA. Ovaj SAMODOPRINOS Dveri Niš organizuju i pozivaju Nišlije da se sakupi novac kako bi Sotirovski po povlašćenoj (jeftinijoj ) ceni mogli da kupe još jedan stan u Nišu jer i do sada žive u veoma skučenom prostoru, a što sve Nišlije odlično znaju.

Zato pozivamo sve građane Niša da pomognemo nesnađenoj gradonačelnici i njenom zetu koji čeka na listi jer je među najugroženijima, i samodoprinosom im obezbedimo socijalno stanovanje u bar 100m2, plus zajedničke prostorije pogodne za adaptaciju.

Da pomognemo svi zajedno , da se Sotirovski i njena porodica ne muče više!

Pozivamo gradonačelnicu Sotirovski da zbog kršenja elementarnih moralnih normi, zbog korišćenja funkcije i uticaja radi sticanja koristi za povezano lice, zbog nedostatka elementarnog osećanja stida i štete koju nanosi ugledu Grada i njenih građana HITNO PODNESE OSTAVKU. Tek je septembar , a ona je svoj Gran pri beščašća za 2021.god. već zaslužila .

Dveri Niš zahteva RASPISIVANjE VANREDNIH LOKALNIH IZBORA u Nišu na proleće 2021.godine”, navodi se u saopštenju koje prenosimo u celini.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.