Izvor: JUGpress.com, 21.Sep.2021, 20:54

Dveri: Da li je muž Dragane Sotirovski istovremeno radio u dva državna preduzeća?

NIŠ

Na Portalu javnih prodaja i licitacija a vezano za nabavku struje za Gerontološki centar – Niš sredinom tj. jula 2020. godine, muž gradonačelnice Niša, Nikola Sotirovski bio je kontakt osoba za Gerontološki centar Niš iako je izgleda od decembra 2019. godine istovremeno radio i u EPS, saopštio je danas Gradski odbor Dveri iz Niša.

“Iako se još uvek ne zna niti da li je Nikola Sotirovski dao otkaz u Gerantološkom centru Niš, niti da li je „preuzet“ >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << od strane EPS, niti kada je tačno to uradio, niti šta u EPS radi, itd..

Indikativno je da je EPS je odbio da dostavi ugovor o radu Nikola Sotirovski koji su novinari tražili zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja.

Iako je ugovor o radu Nikole Sotirovskog sa EPS-om zatražen još decembra 2020.god. na prvom ročištu postupka koji je gradonačelnica pokrenula zbog iznošenja ličnih i porodičnih prilika iz EPS taj ugovor još uvek nije dostavljen.

Sve u svemu pomenuta netransparentnost u pogledu radnog angažovanja Nikole Sotirovskog ostavljaju sumnju da je isti praktično bio istovremeno zapošljen (ili angažovan po drugom osnovu) u oba preduzeća, i u EPS i u Gerantološkom centru Niš.

Ako je to slučaj postavlja se pitanje i eventualnog „sukoba interesa“ zbog mogućnosti da je ista osoba tj. Nikola Sotirovski, prema Portalu javnih prodaja i licitacija učestvovao u nabavci električne energije i sa strane Gerantološkog centra i sa strane EPS.

Shodno tome, Srpski pokret Dveri Niš traži da gradonačelnica Dragana Sotirovski, Gerantološki centar-Niš ili EPS, u roku od 7 dana, javnosti stave na uvid sve: ugovore o radu, delu ili druge ugovorne forme Nikole Sotirovskog u Gerantološkom centru i u EPS-u”, navodi se u saopštenju.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.