Doljevački opozicionar Stojiljković napustio Dveri i podržao SPS na izborima

Izvor: JužneVesti.com, 12.Dec.2018, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doljevački opozicionar Stojiljković napustio Dveri i podržao SPS na izborima

Odbornik raspuštene doljevačke skupštine Nenad Stojiljković navodi da je napustio pokret Dveri i napominje da će na nedeljnim lokalnim izborima u toj opštini podržati Socijalističku partiju Srbije, na čijoj se listi nalazi i njegov sin.

Jedan od aktera burne doljevačke političke scene objašnjava da će SPS podržati zato što veruje da njihovu listu nije pravila doljevačka SNS vlast, “kao neke druge liste”. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Stojiljković kaže i da su socijalisti podržavali njegove opozicione predloge i da su zajedno od 2009. godine “trpeli torturu od vlasti Ujedinjenih regiona Srbije u Doljevcu, čiji su funkcioneri sada u SNS”.

Dodaje i da je njegov sin, 29-godišnji Stefan Stojiljković, četvrti na listi SPS, kao nestranačka ličnost.

U sledećem sazivu ja sigurno neću biti odbornik, ali se nadam da će moj sin nastaviti da zastupa one ideje i stavove za rešavanje gorućih problema svih građana opštine, kao što su nedostatak vodovodne i kanalizacione mreže na celoj teritoriji opštine, završetak započetih investicija koje su počete pre više od decenije (kao što je balon sala u Malošištu), davanje podsticaja poljoprivrednicima... Za ove predloge sam imao podršku i odbornika SPS u predhodnom sazivu skupštine - saopštava Stojiljković.

Za bojkot izbora odlučio se opozicioni Savez za Srbiju, međutim, Stojiljković navodi da kampanja za bojkot nema svrhu i da bi samo išla na ruku doljevačkoj vlasti.

U ovakvim uslovima kada su birački odbori sastavljeni uglavnom od predstavnika vlasti, glasački listići onih koji ne izađu na izbore bili bi popunjeni rukom vlasti - kaže Stojiljković.

Za same izbore i dalje tvrdi da su farsa SNS vlasti, da su nepotrebno trošenje para građana i da su nelegalno raspisani.

Napuštanje pokreta Dveri, u čijim redovima je skoro 3 godine, Stojiljković kaže da ne želi da obrazlaže pre 16. decembra.

Podsetimo, iako je imao stabilnu većinu u lokalnom parlamentu, donedavni predsednik Opštine Goran Ljubić Međarac (SNS) je podneo ostavku na predsedničku funkciju. Ipak, kako je Međarac objasnio, to ne znači da će napustiti politiku, već da zbog prozivki opozicionog odbornika Stojiljkovića želi da proveri izbornu volju Doljevčana.

Maja Gojković je izbore raspisala za 16. decembra, a Stojiljković je nastavio tvrdnjama da su izbori nezakoniti i da su traćenje novca. Ministarstvo je odgovorilo da su raspisani po zakonu.

Opozicija je rešila da ove izbore bojkotuje zbog toga što su, kako kažu u Savezu za Srbiju, veštački izazvani i nezakonito raspisani.

Šest lista se prijavilo da učestvuje, a njih 5 ima ime stranačkog nacionalnog lidera u nazivu lokalne liste.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.