ĐILASOV KUM STVORIO DVERI: Mlađan Đorđević finansira desničare, među njima i Boška Obradovića i njegovu stranku?

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2019, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐILASOV KUM "STVORIO" DVERI: Mlađan Đorđević finansira desničare, među njima i Boška Obradovića i njegovu stranku?

Mlađan Đorđević je na zahtev svog kuma Dragana Đilasa napravio i finansijski i logistički podržao nacionalistički orjentisanu stranku Dveri.

Mlađan Đorđević je još kao savetnik Borisa Tadića ostvario kontakt sa Dverima i dao novac da ovaj pokret iz pokreta preraste u političku stranku. Bošku Obradoviću lideru ove stranke, pomogao je da se popne u stranačkoj hijerarhiji, a nakon toga da ima i jednu od vodećih uloga u Savezu za Srbiju - ekskluzivno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saznaje Kurir.

Izvor ovog lista takođe navodi da je Đorđević, još dok je bio na vlasti, nalazio sponzore nacionalističkim strankama, a Boško Obradović je od početka njegov pulen.

- Đorđević je pomogao Dverima da od studentskog pokreta postanu politička stranka, stalno im je nalazio sponzore. Mali krug ljudi je znao za ovo, a on je prestavljan kao "srpski nacionalista" koji hoće da im pomogne jer zastupaju ispravne ideje. Kada je u Dverima došlo do rascepa, Đorđević je lobirao da Obradović dođe na čelo stranke - navodi bivši član Dveri.

Miloš Stojković teolog, zaposlen u Hilandaru, napominje da je Mlađan Đorđević pomogao više patriotskih organizacija, uključujući i Dveri:

- Pomogao ih je i finansijski, nalazio im sponzore. To je bilo u vreme kada Dveri nisu bile politička stranka već udruženje građana. Đorđević je pomagao patriotske organizacije, pravoslavne, koje su se zalagale za porodične vrednosti i zbog toga imam pozitivno mišljenje o njemu - kaže Miloš Stojković

Obradović je važio za Đorđevićevog pulena pa me ne čudi što je drugi član Saveza, odmah iza Đilasa. Đorđevićeva ideja je bila da Đilas ne treba da bude ni levo ni desno, ali da uz sebe treba uvek da ima bar jednog desničara, koji treba da privuče razočarane birače iz stranaka sličnog opredeljenja.

Iako je možda Vuk Jeremić logičko rešenje jer je umerena desnica, od te odeje se odmah odustalo.

- Prvo Đorđević ima veliko poverenje u Obradovića, a Jeremić nije u najboljim odnosima sa Đilasom još iz vremena kada ga ovaj izbacio iz DS. Drugo, to što su Jeremić i Obradović desnica i dele isto biračko telo dodatno će podgrevati netrpeljivost između njih i omogućiti Đilasu da postane lider Saveza - zaključuje dobro upućeni izvor.
Pogledaj vesti o: Dveri,   Boris Tadić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.