Disciplinska komisija Dveri: Postupak vođen po pravilima

Izvor: B92, 20.Feb.2019, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Disciplinska komisija Dveri: Postupak vođen po pravilima

Beograd -- Predsednik IO Dveri Borko Puškić izjavio da je Disciplinska komisija formirana u skladu sa Statutom i da je disciplinski postupak protiv Noga bio po pravilima.

"Činjenica da je Srđan Nogo, nakon najave o pokretanju disciplinskog postupka, objavio na Fejsbuku vest o svojoj kandidaturi govori o njegovim namerama da ovaj postupak diskredituje i prikaže drugačije", saopštile su Dveri.

"Srđan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nogo već dugo vodi samostalnu politiku i očito želi da svoju političku karijeru nastavi samostalno. Dveri ne mogu imati dve politike već samo jednu, onu utvrdjenu na Glavnom odboru i Predsedništvu Pokreta", naveo je Puškić u pisanoj izjavi.

Kako je dodao, odluke pokreta moraju da se poštuju, što važi za svakog člana Dveri i tu nema kompromisa.

U saopštenju je navedeno i da iz Disciplinske komisije Dveri poručuju da nisu tačne tvrdnje da Srđan Nogo nije znao šta mu se stavlja na teret i da nije imao priliku za svoju odbranu.

"U skladu sa pravilima obavešten je o tome da je, i zbog čega, pokrenut disciplinski postupak, a Disciplinska komisija nije donosila odluku dok nije istekao rok za žalbu. Ključna tema kojom se bavila Komisija nije bilo nošenje vešala već kontinuirano nepoštovanje odluka organa Pokreta i javno istupanje mimo zvanične politike i stavova koji su uskladjeni na najvišim organima Pokreta", navode iz Dveri.

Srđan Nogo izjavio je juče da sebe i dalje smatra pripadnikom Dveri, da je odluka Disciplinske komisije da ga isključi iz pokreta "nezakonita, nepostojeća i svakako politička" i da je ključni razlog za takav postupak u tome što ima "izuzetno veliku podršku unutar stranke" zbog čega njena "vladajuća garnitura" želi da ga ovako eliminiše.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.