Završene konsultacije bivših evroposlanika sa opozicijom, sutra sa Dačićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2021, 09:44

Završene konsultacije bivših evroposlanika sa opozicijom, sutra sa Dačićem

Onlajn konsultacije bivših evroposlanika Eduarda Kukana, Knuta Flekenštajna i aktuelnih evropskih poslanika Tanje Fajon i Vladimira Bilčika sa delom srpske opozicije završene su danas.

Posrednici u međustranačkom dijalogu, koji se odvija pod pokroviteljstvom Skupštine Srbije, razgovaraće sutra sa predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem.

Trebalo bi da sutra budu poznati agenda i format dijaloga, ali se za sada, sudeći po izjavama opozicionih lidera, ne zna kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će tačno strani posrednici doći u Beograd, jer im još važi zabrana putovanja u zemlje van EU. Kao jedna od opcija pominjan je jun.

Sa četvorkom iz EU nisu razgovarali svi koji su to želeli, s obzirom da su se za dijalog na oba koloseka prijavile i Stranka moderne Srbije i Dosta je bilo, ali se njihovi predstavnici nisu pojavili u sedište Delegacije EU.

Prema informacijama iz SMS, iako su to tražili, oni nisu dobili termin za razgovore od evropskih parlamentaraca.

A šta su sve novinarima preneli opozicioni lideri:

Lider S SP Dragan Đilas rekao je da su zahtevi stranaka koje su zajedno sa njim juče razgovarale sa posrednicima bili zasnovani, pre svega, na promeni u medijima, pritiscima na birače i dodeli još jedne nacionalne frekvencije.

Predsednik SDS Boris Tadić je kazao da je grupacija stranaka, među kojima je i SDS, zatražila primenu zakonodavstva, brzo okončanje međustranačkog dijaloga sa dobrim rezultatima i kontrolu dogovorenog.

Delegacija Narodne stranke i još pet organizacija, čije je stavove preneo bivši poslanik Đorđe Vukadinović, traži razdvajanje izbora, odnosno da se prvo održe vanredni parlamentarni, a potom predsednički i beogradski. Takođe, žele i da nosilac liste ne bude predsednik Republike ukoliko on nije kandidat.

Predsednik Dveri Boško Obradović smatra da bi dijalog trebalo da se završi na leto i da primena "normalnih" uslova počne 1. septembra, a zalaže se i za vanredne izbore na svim nivoima, ne samo parlamentarne, već i pokrajinske i lokalne izbore.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.