DRŽAVA REAGOVALA NA NASILJE: Pokrenut KRIVIČNI POSTUPAK protiv Obradovića zbog napada na poslanike

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020, 12:46

DRŽAVA REAGOVALA NA NASILJE: Pokrenut KRIVIČNI POSTUPAK protiv Obradovića zbog napada na poslanike

Prijava protiv lidera Dveri i još tri osobe

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas je podneta krivična prijava protiv poslanika i lidera Dveri Boška Obradovića i još tri osobe zbog učešća u incidentu koji se pre nekoliko dana dogodio ispred Doma narodne skupštine kad je napadnut poslanik Marjan Rističević.

Krivičnu prijavu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kojom se Obradović i ostali terete za krivično delo nasilničko ponašanje, tužilaštvu je podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja i podataka.

Povodom incidenta ispred skupštine, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je krivična prijava podneta protiv B.O, M.Ð, D.Ð. i S.M.

U saopštenju se navodi da se sumnjiče da su 8. maja bili među učesnicima okupljanja ispred Doma Narodne skupštine Srbije, kad je došlo do povređivanja poslanika Marijana Rističevića, a nakon čega su grubo vređali i ugrozili sigurnost ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

- Tom prilikom su i drugi poslanici koji su ulazili u skupštinu takođe grubo vređani - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Dodaje se da će tužilaštvo sprovesti dokazne radnje saslušanjem okrivljenih, ispitivanjem oštećenih i drugih svedoka ovog događaja u cilju utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja i krivice osimnjičenih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.