Boško Obradović (Dveri): Policija u Lučanima je privela šefa Izbornog štaba Saveza za Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Dec.2018, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boško Obradović (Dveri): Policija u Lučanima je privela šefa Izbornog štaba Saveza za Srbiju

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović rekao je danas u Lučanima da je policija privela predsednika Izvršnog odbora Dveri i šefa Izbornog štaba Saveza za Srbiju u Lučanima Borka Puškića.

 "Traje velika akcija policije koja hapsi sve opozicionare koji se na bilo koji način suprotstavljaju izbornim neregularnostima na biračkim mestima. Paralelno sa tim u Lučanima su džipovi bez tablica koje niko ne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zaustavlja, a aktivisti iz Srpske napredne stranke iz drugih gradova dovoze ljude na galsanje", rekao je Obradović na vanrednoj konferenciji za novinare u Lučanima.

On je ocenio da se "policija stavlja u funkciju vladajućeg režima i progona opozcionara na lokalnim izborima" i da je to nova situacija koju do sada nije zabeležena.

Obradović je rekao da će zatražiti vanrednu sednicu Predsedništva Saveza za Srbiju na kojoj će se raspravljati o izborima u Lučanima.

"Ovo što se danas događa dovodi u pitanje legitimitet i smisao izbora u Lučanima. Izašli smo na ove izbore da bismo im se suprotstavili, ne damo im da kradu i sada su pozvali u pomoć i policiju da pohapsi i skloni sa biračkih mesta sve one koji su se suprotstavili njihovoj izbornoj krađi", rekao je Obradović.

MUP je ranije danas saopštio da je Policijskoj stanici Lučani dvoje građana prijavilo je da su prilikom dolaska na biračko mesto broj 25 u Kotraži, napadnuti od strane njima nepoznatog lica, a da je policija identifikovala i ustanovila da se radi o B.P. (37) iz Prijepolja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Prijavio sam nepravilnosti, a policija mene privela"

Izvor: B92, 16.Dec.2018

Predsednik Pokreta "Dveri" Boško Obradović je rekao da će Savez za Srbiju objaviti "belu knjigu" o svim nepravilnostima s današnjih lokalnih izbora u Lučanima...On je ponovio zahtev Saveza za Srbiju da se oslobode mediji i stvore uslovi za fer i slobodne izbore...Obradović je na vanrednoj konferenciji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.