Biber o tvitu Boška Obradovića: Opozicija ima problem

Izvor: B92, 02.Feb.2019, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biber o tvitu Boška Obradovića: Opozicija ima problem

Politički analitičar i profesor na univerzitetu u Gracu Florijan Biber komentarisao je srpsku opoziciju, a povod je bio tvit lidera Dveri Boška Obradovića.

Obradović je na svom tviter nalogu okačio fotografiju sa Aleksandrom Zaldastanovim, vođom "Noćnih vukova“, tokom boravka u Moskvi.

"Sa Hirurgom, legendarnim vođom Noćnih vukova i velikim prijateljem srpskog naroda. Hvala ti za lekciju kako se brani Otadžbina, patriotski vaspitava omladina, voli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoja Crkva i pamte nacionalni heroji. Vidimo se ponovo u Srbiji!“, napisao je Boško Obradović.

Na taj njegov tvit reagovao je profesor istorije i politike Jugoistočne Evrope i direktor Centra za JIE studije na Univerzitetu u Gracu.

"Sve dok su Dveri deo opozicione koalicije u Srbiji, ona ima ozbiljan problem kredibiliteta", napisao je Florijan Biber .

Iako se “Noćni vukovi” javno promovišu kao organizacija koja podržava pravoslavlje i bavi se humanitarnim radom, mediji pišu da su oni "Noćni vukovi" zapravo redovni učesnici nacionalnističkih marševa, da ih finansira Kremlj, ali i da su "duboko umešani" u strukturu ruske pravoslavne crkve.

Organizacija "Noćni vukovi" osnovana je 1989. godine, i u početku je okupljala ljubitelje rok muzike i moticikala koji su osamdesetih godina održavali zabranjene rok koncerte u Moskvi, da bi nedugo zatim postali prvi zvanični moto-klub u SSSR-u.

Delegacija pokreta Dveri prisustvovala je u Rusiji proslavi 10 godina od uvođenja u tron patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila, a lider pokreta Boško Obradović nakratko se susreo sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.