Bez ovlašćenja za osnovanje nezavisne komisije

Izvor: NaDlanu.com, 16.Maj.2012, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez ovlašćenja za osnovanje nezavisne komisije

BEOGRAD, 16. maja 2012. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović u sredu je, povodom zahteva Grupe gradjana Dveri da se hitno formira nezavisna državna komisiju koja bi ispitala rezultate izbora, navela da nema ovlašćenja da osniva bilo kakve nezavisne komisije.

BEOGRAD, 16. maja 2012. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović u sredu je, povodom zahteva Grupe gradjana Dveri da se hitno formira nezavisna državna komisiju koja bi ispitala rezultate izbora, navela da nema ovlašćenja da osniva bilo kakve nezavisne komisije."Kao vršilac dužnosti predsednika Republike Srbije, nemam nikakva ovlašćenja da osnivam bilo kakve nezavisne komisije, koje bi se bavile istraživanjem izbornih nepravilnosti i imale ovlašćenja koja navodite u Vašem pismu, niti za to postoji bilo kakav pravni osnov", navela je Djukić Dejanović u odgovoru na zahtev Dveri.Predsednica parlamenta je, kako je saopšteno iz njenog kabineta, navela da postoji dovoljno institucionalnih mehanizama zaštite izbornog prava, utvrdjenih pravnim poretkom Srbije, da bi se pored njih, mimo zakona, osnivali još i drugi ad hoc organi.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.