Zurof nezadovoljan, ne vidi napredak oko Starog sajmišta

Izvor: RTS, 28.Sep.2018, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zurof nezadovoljan, ne vidi napredak oko Starog sajmišta

Direktor centra "Simon Vizental" iz Jerusalima i predsednik Međunarodnog savetodavnog odbora za Sajmište Efraim Zurof izrazio je nezadovoljstvo jer, kako kaže, "ne vidi napredak" u osnivanju memorijalnog kompleksa na prostoru nekadašnjeg logora Staro sajmište.
Efraim Zurof je za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao da on "nije srpska Vlada i ne može biti odgovoran za probleme".

Podsetivši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je imenovan za predsednika Međunarodnog savetodavnog odbora u leto 2015. godine, Zurof je naveo da su "prošle više od tri godine, a ne vidi nikakav značajniji napredak".
"Pretpostavljao sam da će do sada ovaj projekat uveliko napredovati, ali to se, kao što znamo, nije desilo", rekao je Zurof.
RSE podseća da je "planirano da u ovaj memorijalni kompleks u Beogradu, na mestu na kojem je tokom Drugog svetskog rata ubijeno više od 6.000 Jevreja, oko 10.000 antifašista i oko 600 Roma, budu uključena četiri muzeja: Muzej Holokausta, Muzej genocida nad srpskim narodom, Muzej Porajmosa (genocida nad romskim narodom) i Muzej Starog sajmišta".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.